Fårup

Konfirmanderne lærte om Luther – og overnattede i kirken

De kommende konfirmander i Fårup, Nørbæk. Sønderbæk og Læsten spiste først pizza og så film om "Luther", inden turen gik til Sønderbæk kirke, hvor de skulle overnatte. Fremsendt foto

De kommende konfirmander fra Fårup og Nørbæk fik en noget anderledes konfirmandundervisning, da de fredag nat overnattede i Sønderbæk kirke. 

I kirken byggede konfirmanderne legofigurer til “Den sidste nadver”. Fremsendt foto

Soveposer og liggeunderlag, enkelte tøjdyr – herunder præstens eget, blev slæbt ind i kirken og spredt rundt i kirkerummet fredag aften. I anledning af 500 året for reformationen havde Sognepræst Anne Regitze Nieling nemlig arrangeret en filmaften med efterfølgende overnatning – i kirken.

En bombe under kirken

Forinden havde konfirmanderne fået pizza i Kirkehuset og set filmen ”Luther”. Der blev snakket Skærsild og afladsbreve, Gutenberg og Luthers oversættelse af Biblen fra latin til tysk.

Oversættelsen var en bombe for den kirke fordi, den gjorde muligt for hver mand selv at læse, hvad der stod i Biblen. Og ikke mindst – hvad der ikke stod: Ikke et ord for eksempel om skærsild og aflad.

Kagemand og lego

Efter reformationssnak gik turen over til kirken, hvor præsten læste højt fra Ida Jessens nye bibeloversættelse. Her kom de igennem både Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag – og intet var mere passende så end, at de holdt nadver på en kagemand, der, mens konfirmanderne skreg, fik halsen skåret over, inden den blev uddelt.

Alle elever hoppede i deres soveposer og sov foran alteret i Sønderbæk Kirke. Fremsendt foto

Bagefter blev konfirmanderne sat til at bygge scener fra Påsken i Lego, og det blev til flere kreative værker. Ved den sidste nadver blev således bænket både StarWars Stormtroopers og Simpson-figurer.

Efter en lang aften kunne konfirmanderne kravle i soveposerne og tilbringe deres første nat under kirkens tag.

Kommentarer