Randers By

Koncert med unge Gade-legat modtagere

Jacob Gades Legat uddeler hvert år – ud over de store priser på 100.000 kr. – en række talentpriser til musikere i aldersgruppen 10-18 år. Otte af disse unge prismodtagere giver søndag den 3. oktober på Værket i Randers en eftermiddagskoncert, som er arrangeret af Kammermusikforeningen BRAGE.

Med dette fokus på de helt unge musikere er det Gade-legatets vision at støtte talentets musikalske udvikling gennem de tre år, de unge modtager talentprisen. I dagens kulturliv er det ikke nok at være en dygtig musiker. Unge musikere skal også lære at kunne bruge det, de har lært, på en fleksibel og kreativ måde, og de skal samtidig kunne udvikle en musikkultur for fremtiden.

Gade-legatet ønsker, at de unge prismodtagere ikke bare tilegner sig færdigheder og viden, men også lærer at kommunikere både verbalt og musikalsk med et alsidigt publikum. Det sker bl.a. i samarbejde med Sammenslutningen af Danske Musikforeninger.

De otte unge talenter, som gæster BRAGE, har sammensat et kammermusikprogram i samarbejde med deres egne undervisere. Formålet er dels at lære at planlægge og gennemføre en koncert, dels at blive udfordret i sammenspillet med hinanden.

På instrumenterne violin, klaver, klarinet og basun præsenterer de unge talenter et program med overvejende korte stykker for diverse instrument-sammensætninger af bl.a. Ravel, Chopin, Prokofiev, C. Franck og Liszt. Koncerten slutter selvfølgelig med Jacob Gades berømte ”Tango Jalousie”, hvor alle medvirker.

Kommentarer