Debat og politik

Kommunerne og regionen skal samarbejde mere på det psykiatriske område

Debatindlæg af Flemming Østergaard, Regionskandidat for KD til Regionsvalget i Region Midt Randers, og Niels Erik Mulvad, Spidskandidat for KD til byrådsvalget i Region Midt Randers 

Alt for mange genindlæggelser på psykiatriske område i Region Midt er uværdigt og skal ophøre.

Hvorfor sker der så mange genindlæggelser på psykiatriske område som det rent faktisk er tilfældet? Hvordan kan det være at borgere ofte bliver udskrevet hvor kommunerne tilbyder en lejlighed til borgeren, men hvor det var åbenlyst at det var et botilbud borgeren havde behov for?

Hvorfor skal en sårbar borger udsættes for en så uværdig behandling?
Hvorfor er der tilsyneladende ingen tilstrækkelig koordinering mellem region og kommunerne når en borger udskrives fra regionens psykiatriske område?
Ikke bare er det uværdigt for borgeren men det virker heller ikke helbredende i det mål at borgeren kan komme sig.

I KD vil vi arbejde for et sammenhængende patientforløb mellem region og kommunerne og vi vil kræve af kommunerne, at de følger regionens anbefalinger når regionen fx. anbefaler et bosteds ophold før at det kan komme på tale med fx en lejlighed.

For os i KD er det vigtigt se det enkelte menneskes behov og her må og skal kommunerne blive langt bedre til at samarbejde med regionen til gavn for det enkelte menneske.

En psykisk sårbar borger skal kunne opleve at blive – både taget alvorligt men også taget hånd om. Der bør efter KD’s opfattelse når en borger udskrives fra regionens psykiatriske område i samarbejde med borgerens hjemkommune, udarbejdes en konkret handlingsplan for den enkelte borger, således at genindlæggelser undgås mest muligt.

For os i KD vil vi arbejde for “Det hele menneske – i hele regionen – i hele livet”.

Kommentarer