Kultur

Kolonihavefortællinger i kolonihaven Venezuela i Randers

Onsdag den 8. juni kl. 18.30 prøver Randers Fortællerne noget nyt, de besøger kolonihaven Venezuela, som mange Randrusianer kender eller har hørt om.  

Kolonihaveforeningen Venezuela ligger helt ned til Randers fjord og er nærmest nabo til havnen og tæt på byens centrum. Selvom fjorden betyder meget for kolonien – af og til for meget – er det vigtigste naturligvis haverne, der skal plejes og passes og hygges i. I enkelte haver er der endda et lille hønsehold, der skal holdes øje med. I haverne kan man nyde synet af store skibe, der langsomt glider forbi i baggrunden.

Østre Enghave blev anlagt i 1941 og i 1999 blev Venezuela officielt til Venezuela. Venezuela har i folkemunde altid heddet Venezuela.

I dag er der 150 haver. Haverne er i gennemsnit ca. 400 m2. Husene er ikke længere sammenflikket af alskens genbrugsmateriale, men minder snarere om små huse med isolering, badeværelse, fuldt udstyret køkken, varmt vand i hanerne, TV, computer osv.

Haverne er gået fra at være overvejende nyttehaver til at blive prydhaver, nogle endda blot anlagt med en stor græsplæne med et par buske og træer hist og pist. En stor del af haverne har dog både pryd- og nyttehave.

Randers Fortællerne vil fortælle spændende, sjove og hyggelige historier i disse idylliske og smukke omgivelser. Historierne er af forskellige oprindelse og har ikke direkte noget at gøre med Venezuela. Aftenen starter bag kiosken, hvor Randers Fortællerne løfter sløret om det udenlandske klingende navn. Herefter deles publikum op og går stille og roligt til 4 meget forskellige haver. I disse 4 haver fortælles og når det sidste ord er fortalt, bevæger publikum sig gennem kolonihaverne til næste have og lytter igen til en smuk historie osv. Efter at have lyttet til 4 spændende fortællinger og besøgt 4 forskellige haver, sluttes aftenen af i fælles området bag kiosken til kaffe og kage.

Billetterne koster 75 kr. inkl. kaffe og kage.

Der er begrænset billet antal, som sker fra yourticket.dk. Søg på Kolonihavefortællinger eller dato.

I tilfælde af voldsom regn, rykkes der ind bag kiosken i tørvejr.

Kommentarer