Spentrup

Kødets opstandelse, zombier og livet efter døden

René Falkenberg, lektor i Ny Testamente ved Aarhus Universitet. Fremsendt foto

I morgen søndag den 20. november inviterer menighedsrådene i Spentrup, Gassum og Asferg til kirkehøjskoledag i Spentrup, hvor René Falkenberg, lektor i Ny Testamente ved Aarhus Universitet, vil gøre tilhørerne klogere på “dét med kødets opstandelse og livet efter døden”.

En af folkekirkens mest kontroversielle trossager er dogmet om kødets opstandelse: at det døde kød, som vi kender det fra slagteren, skal blive levende igen. I moderne populærkultur kaldes sådanne personer for zombier. 

Går vi tilbage til Ny Testamente handler det først og fremmest om Jesus’ opstandelse, der på en gang beskrives som både kødelig og åndelig. I den tidlige kri­stendom diskuterer teologerne dogmets betydning, der i virkeligheden handler om krop og synd. Først da munke og nonner i 300-tallet viser, at livet i “dette kød” kunne leves syndfrit, bliver den kødelige opstandelse endelig stadfæstet. Men selv i vore dage er dogmet til fortsat forhandling blandt folkekirkens præster. Til foredraget vil vi se på, hvad der egentlig er op og ned i debatten. 

Arrangementet begynder i Spentrup Kirke klokken 10.30 med en gudstjeneste, hvor René Falkenberg vil gæsteprædike. Herefter fortsætter højskoledagen i sognegården, hvor der spises frokost inden foredraget.

Arrangementet er gratis, men af hensyn til forplejning ved frokost og foredrag er der tilmelding til sognepræst Trine Daugaard Jepsen på telefon 86 44 33 39 eller på mail tdje@km.dk

Kommentarer