Samfund

Købmanden i Øster Bjerregrav: “Vigtigt at være synlig og tilstede”

Forrige fredag inviterede Brian Mossalski til gratis pizza og eftermiddagshygge ved butikken i Øster Bjerregrav. Foto: Gitte Hagsholm

Pizza og ‘party i provinsen’. Min Købmand i Øster Bjerregrav er med opfindsomme tiltag og involvering i byen blevet et vigtigt omdrejningspunkt i lokalområdet med løbende initiativer, der samler borgerne om butikken. Og det kan aflæses på bundlinjen.

Af Gitte Hagsholm, gitte.hagsholm@netavis.dk

Forrige fredag inviterede købmand i Øster Bjerregrav, Brian Mossalski, til gratis pizza ved butikken, og det foregik med stort opbud fra mange lokale borgere, som generelt bakker godt op om deres lokale købmand. Ikke kun når der er gratis pizza, men også i de daglige indkøb. Det afslører det seneste regnskab, der viser et lille plus.

– Vi er kommet ud med et rigtigt godt resultat, set i lyset af de udfordringer, vi har været igennem på omkostningssiden med især høje elpriser, inflation med mere. Samtidig har vi investeret i solceller; en investering, der er taget ud af driften, men som, vi allerede nu kan se, udmønter sig i en væsentligt besparelse på elregningen, siger Brian Mossalski og tilføjer:

– Alt er betalt, og vi skylder ikke en krone. Og sådan har jeg det bedst med.

Brian Mossalski har også besluttet at gribe i egne lommer for at betale for at få udskiftet vægkøleren med frugt og grønt. Her får han dog omkostningen dækket med tilskud fra Erhvervsministeriets energipulje.

Krisehjælp fra kunderne

Mens det stod værst til med de stigende el-omkostninger oplevede Brian Mossalski igen kundernes opbakning.

På et lokalt initiativ leverede mange deres pantflasker tilbage til butikken, og der blev købt slikkepinde til overpris for at støtte den lokale købmand.

– En overgang kunne kunderne også lægge et støttebeløb til butikken oven i deres køb, og det var der rigtigt mange, der gjorde, og det er vi meget taknemmelige for, siger Brian Mossalski og tilføjer:

– Vi er et helt andet sted i dag, men det har været en uvurderlig hjælp, vi har fået  fra kunderne.

Lokale arrangementer

Netop relationen til borgerne og lokalsamfundet vægter Brian Mossalski højt.

Derfor er han altid på banen med støtte af forskellig art, når der er lokale arrangementer, eller med vand og chips, da studentervognen kom forbi Øster Bjerregrav for et par uger siden.

Den driftige købmand har også selv taget initiativ til aktiviteter i byen med blandt andet underholdning i forsamlingshuset i februar og koncert med Sussi og Drengene i Bjerregravhallen i maj måned. Begge gange med stor tilslutning. Og hertil kan lægges ‘pop-up’-arrangementer med vinsmagning, grill eller gratis pizza som forrige fredag.

– Det handler om at være synlig og til stede i det lokalsamfund, man er en del af som købmand, det er vigtigt for mig, siger Brian Mossalski.

Vigtigt, at der handles lokalt

Det er også købmandens ‘mantra’ i butikken, at der gøres en stor indsats for at ‘levere varen’ over for kunderne; for det er omsætningen, der er fundamentet i forretningen.

Det gør Brian Mossalski ved, sammen med dedikerede medarbejdere, at levere en butik, hvor der altid er varer på hylderne, suppleret med daglige og anderledes Ja-Tak-tilbud, der tilmed ofte tiltrækker kunder uden for lokalområdet.

Anerkendelse

Brian Mossalskis målrettede arbejde for at løfte butikken i Øster Bjerregrav er ikke gået upåagtet hen.

I efteråret 2022 blev han kåret som ‘Årets Fighter’ i Min Købmand kæden. Det skete i et stort felt med op mod 500 købmænd og medarbejdere fra Dagrofa og kæderne Spar, Min Købmand og Let-Køb. I begrundelsen lød det blandt andet, “Øster Bjerregrav har fået sig en købmand, der ikke giver op for noget, en Pitbull i forklædning – en købmand der tror på fremtiden!”.

Nu er den progressive købmand igen nomineret til en pris for sin indsats. Til Randers Business Award 2023, der finder sted 2. november, er han nomineret i kategorien ‘Årets Hæder’.

– Jeg er meget stolt og beæret over den anerkendelse jeg får, både fra kollegerne i Dagrofa, og nu også med den seneste nominering, siger han og tilføjer:

– Men det kan jo kun lade sig gøre, fordi  jeg har stor, lokal opbakning til butikken, som er blevet et fælles projekt for byen og egnen, som vi sammen er lykkedes med. Og det kan vi allesammen godt være stolte af.

Bjerregrav Invest Aps, som ejer bygningerne, hvor der tidligere var en Dagli’Brugs, støtter op om Brian Mossalskis initiativer i butikken. Både med tilskud til investering i forbedringer, men også ved at give en hjælpende hånd til aktiviteter som forrige fredag. Her er det formand for bestyrelsen, Svend Aage Nielsen, der langer pizza over disken. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer