Mellerup

Klyngefestival vender tilbage til september

Koordinator for Klyngefestivalen Bent Jensen Glad, glæder over, at man nu igen kan afholde den lokale festival, som sidste gang i 2019 kunne præsentere omkring 40 aktiviteter og udstillere. Arkivfoto

Efter corona-aflysning i 2020 inviterer Landsbyklyngen Kronjylland igen til  Klyngefestival på Mellerup Efterskole.

Corona-situationen forhindrede Landsbyklyngen Kronjylland i at afholde den lokale Klyngefestival Kronjylland på Mellerup Efterskole i 2020, men nu er situationen så meget under kontrol, at arrangørerne godt tør håbe på, at festivalen kan gennemføres i 2021, og datoen er sat til søndag 11. september.

Igen er der fokus på lokale udstillere inden for småhåndværk, mad, musik og kultur. Det har vist sig at være et rigtig godt tiltag, der har tiltrukket både mange udstillere og mange gæster, så der er god basis for at gentage succesen, lyder det fra Bent Glad, der er en af arrangørerne.

– Det er et hårdt, men givtigt arbejde at stable en klyngefestival på benene, og det er en fornøjelse at se, hvilken mangfoldighed af kreativitet, vi finder blandt de 13 landsbyer, siger han.

Mange forskellige aktiviteter

I 2019 var der omkring 40 forskellige aktiviteter med alt fra male- og brugskunst, pynteting og forskellige fødevarer samt musikalsk optræden fra eleverne på Mellerup Efterskole.

For dyre- og naturelskere var der mulighed for at se Agility-dressur, klappe en ko med kalv, få sig en snak med den lokale Jagtforening, se Stand Up Padle board eller havkajak.

Der var stor tilslutning til festivalen, som havde omkring 500 gæster forbi i løbet af dagen.

Samme succes håber man på i år, og man er godt i gang med planlægningen. Igen med  vægt på de hobby-baserede udstillere, men i år bliver der også plads til mere professionelle udstillere fra især Randers Kommune og nærområdet, ligesom der rækkes ud til deltagere fra hele Kronjylland.

– Vi har stadig plads til flere udstillere, siger Bent Glad.

– Så følg os på Landbyklyngen Kronjyllands facebookside og giv os gerne et praj via mail til festivalkronjylland@gmail.com, hvis der sidder nogen derude, der gerne vil være med, eller som måske bare vil besøge os på selve dagen. Husk at det er gratis at udstille og besøge klyngefestivalen, understreger han.

Ikke et kræmmermarked

– Vi forsøger ikke at være et loppemarked, ej heller garagesalg; vores idé har fra starten været, at vi ville sætte fokus på den underskov af kreativitet, vi ved, der findes ude i landsbyerne, og udbrede kendskabet til disse, til gavn for os alle. Måske er der en ny iværksætter eller to iblandt udstillerne, siger Bent Glad og tilføjer:

– Vi vil selvfølgelig også gerne promovere vores skønne område omkring Randers Fjord, som vi kalder Landsbyklyngen Kronjylland; solsiden af Randers Fjord med alt, hvad der hører sig til af natur, kreativitet og højt til himlen.

Klyngefesivalen finder sted lørdag 11. september klokken 10 til 15 på Mellerup Efterskole.

Det endelige program vil blive vist på Landsbyklyngen Kronjyllands facebook side og andre lokale facebook sider samt i lokale medier i tiden op til Klyngefestivalen.

Kommentarer