Assentoft

Klub’n i Ålum er ’Årets Initiativ 2020’ i Randers Kommune

Ghita Tougaard (tv) er en af initiativtagerne til Klub’n i Ålum. Sammen med med nogle af klubbens faste brugere modtog hun på Klub’ns vegne lørdag Initiativprisen. I baggrunden ses formand for landdistriktsudvalget, Lars Søgaard. Foto: Jan Szwed

Lørdag eftermiddag afholdtes årets landdistriktskonference i Randers Kommune. Den blev afviklet i Assentoft Hallerne, hvor Klub’n i Ålum høstede prisen for ‘Årets Initiativ’, mens Helle Vinther fra Udbyover høstede prisen som ‘Årets Ildsjæl’.

Lørdagens Landdistriktskonference i Randers Kommune havde som hovedtema at skabe gode rammer for at fastholde og tiltrække unge mennesker i kommunens landdistrikt.

I den kontekst var det nok meget fortjent, at Klub’n i Ålum vandt årets ‘Initiiativpris’, fordi man i den lille landsby netop har skabt nogle helt unikke rammer for byens børn og unge. De samles hver mandag til hygge, spil, spisning og samvær på loftet af byens forsamlingshus, der netop er har fået renoveret overetagen med netop dette formål.

Prisen blev naturligvis fejret mandag aften i Klub’n, hvor man tegnede medlem nummer 41. Ret pænt for en landsby af Ålums størrelse.

Masser af input

Omkring 115 deltog i lørdagens landdistriktskonference, hvor de kunne høre om, hvordan Randers Kommune arbejder med bosætning samt, hvad fremtiden byder på i LAG-regi.

Der var også indlæg af blandt andre foreningen Andelsgaarde, der arbejder visionært med udtjente bygninger i landdistriktet.

Foruden diverse indlæg var der arrangeret en ‘markedsplads’, hvor forskellige foreninger, organisationer og sammenslutninger præsenterede deres forskellige løsninger på at stimulere udviklingen i landsbysamfund, og her var blandt andre Ålum, Asferg og Landsbyklyngen Kronjylland repræsenteret.

Dagen sluttede med overrækkelsen af priserne til henholdsvis Klub’n i Ålum for ‘Årets Initiativ’ og til Helle Vinther fra Udbyover som ‘Årets Ildsjæl’. Sidstnævnte fik prisen for en årelang frivillig indsats i det lokale foreningsliv.

Helle Vinther fra Udbyover vandt prisen som ‘Årets Ildsjæl’ Foto: Jan Szwed

Kommentarer