Debat og politik

Klimabroen på Danmarkskortet – transportministeren kom på besøg

Borgmester Torben Hansen (S), transportminister Thomas Danielsen (V) og 1. viceborgmester Claus Berggren (V). Foto: Randers Kommune

Transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte mandag Randers Rådhus. Her fik ministeren præsenteret Klimabroen og tankerne bag projektet af borgmester Torben Hansen og 1. viceborgmester Claus Berggren.

Transportminister Thomas Danielsen besøgte mandag den 9. januar 2023 Randers Rådhus for at høre mere om den kommende Klimabro, der skal aflaste Randers Bro og bidrage til at sikre Randers by mod stigende vandstand i fremtiden.

På besøget diskuterede borgmester Torben Hansen (S) og 1. viceborgmester Claus Berggren (V) projektet med ministeren.

– Jeg er glad for at have fremlagt og diskuteret Klimabroen med ministeren. Vi ved, vandet vil stige i fremtiden, og derfor skal vi være klar med løsninger på den udfordring. Her er Klimabroen en vigtig brik. Samtidig er projektet det infrastrukturprojekt i Danmark, der giver mest for pengene i forhold til at afhjælpe trafikken. Derfor arbejder vi også for statslig medfinansiering, siger Torben Hansen.

Til mødet blev der også diskuteret vigtigheden af en udbygning af E45 med tre spor mellem Randers og Aarhus.

– En udbygning af E45 vil medføre en forbedring af fremkommeligheden for erhvervslivet og pendlere, der får lettere ved at komme frem og tilbage mellem de to byer. Det kan øge produktiviteten og have en positiv effekt på erhvervsudviklingen i regionen, lyder det fra viceborgmesteren.

Lokalpolitikerne glæder sig over ministerens besøg så kort tid efter hans tiltræden og understreger vigtigheden af at have en national politiker på besøg for at høre om det arbejde, der sker på kommunalt niveau for at imødegå klimaændringerne.

Kommentarer