Erhverv

Kassen er tom i Midttrafik – regner med tab på 400 millioner kroner i billetindtægter

Midttrafik, som blandt andet driver bustrafik i Randers Kommune, er tæt på at løbe tør for likviditet, og selskabet vil snart bede alle 18 ejerkommuner og regionen om at bidrage med ekstra penge til drift resten af året.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde, som blev afholdt i torsdags, blev det gjort klart, at situationen er så alvorlig, at de manglende billetindtægter har “en umiddelbar effekt på Midttrafiks evne til at betale kreditorer“.

Da Coronakrisen for syv uger siden for alvor ramte Danmark forsvandt 90 procent af Midttrafiks passagerindtægter nærmest fra dag til dag, og vognmændene, som kører ruterene har oven i tabet haft ekstra udgifter til rengøring og værnemidler. Lige nu kalkulerer selskabet med 397,7 millioner kroner i manglende billetindtægter i 2020, og dertil kommer 19,3 millioner kroner ekstra til rengøring.

Håb om kompensation fra staten

Alle landets trafikselskaber, KL og Danske Regioner forhandler i disse dage med Transportministeriet om kompensation for de ændrede vilkår. Der er endnu ingen aftale på plads, og derfor er det blandt andet uvist, hvor stor og hvornår kompensationen kommer. For Randers’ vedkommende vil der med de nuværende beregneinger være tale om cirka 15 millioner kroner i ekstra udgift.

Midttrafiks formand, Syddjurs-borgmester Claus Wistoft (V), som har deltaget i forhandlingerne med ministeriet om kompensation, er optimist.

– Der er stor forståelse for ønsket om en hjælpepakke. Jeg tror helt sikkert, at den kommer med 100 pct. kompensation til kommunerne. Omvendt er jeg nødt til at tage forbehold, når der ikke findes en underskrevet aftale i Folketinget, siger han til Århus Stiftstidende.

Midttrafik afholder et nyt ekstraordinært møde på torsdag d. 30. april.

Kommentarer