Debat og politik

Kasper Fuhr Christensen: Nej til skolelukninger

Foto: Kasper Fuhr Christensen, Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Debatindlæg af Kasper Fuhr Christensen, Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Velfærdslisten kæmper for en stærkere folkeskole. Det er der brug for. Ikke fordi lærere og pædagoger ikke gør det godt nok. For det gør de. Men fordi uansvarlige politikere med lærer-lockout, skolelukninger og nedskæringer har gjort stor skade på folkeskolen.

Børn, forældre og medarbejdere har brug for ro. De fortjener en garanti for, at der ikke bliver lukket flere skoler i de næste fire år.

På byrådsmødet den 18. september var sådan en garanti på dagsordenen. Radikale Venstre foreslog en såkaldt musketer-ed, der gik ud på, at der ikke ville blive lukket skoler de næste fire år. Men kun Konservative, Beboerlisten, Radikale Venstre og Velfærdslisten stemte for.

De tre skolelukkere, Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, stemte imod. SF undlod at stemme. I debatten sagde de, at de ikke havde planer om at lukke flere skoler. Alligevel ville de ikke give børn, forældre og medarbejdere en garanti for, at der ikke bliver lukket flere skoler de næste fire år.

Folkeskolen har brug for ro og investeringer. Velfærdslisten kæmper blandt andet for, at byrådet investerer i, at der højst skal sidde 22 elever i klassen, og at lærerne får mere forberedelsestid. Men hvis investeringerne skal virke, er det afgørende, at der ikke lukkes skoler.

Velfærdslisten vil kæmpe benhårdt for, at der ikke lukkes flere folkeskoler.

Kommentarer