Råsted

Karteri i Råsted brændt ned til grunden

Natten til tirsdag fik beredskabet i Randers anmeldelse om brand i nogle bygninger ved Råsted, nærmere bestemt Hovedvejen 12 mellem Randers og Purhus.

Randers Netavis erfarer, at der er tale om virksomheden Kronjyllands Karteri, som holder til på adressen, der tidligere har huset et cementstøberi. Virksomheden er en engrosforretning, der handler med uldgarn, råhuder og skind.

Redaktionen har været i kontakt med virksomhedens ejer, Flemming Nielsen, der bor i Randers og derfor ikke var i bygningerne på tidspunktet for branden. Han ønsker ikke at udtale sig om branden på nuværende tidspunkt.

Brand i to bygninger

Anders Jensen, indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed fortæller: – Allerede på vej ud til stedet kunne vi tydeligt se branden. Det er nogle gamle bygninger, hvor man i dag på en eller anden måde håndterer uld. Der er tre bygninger, som på en måde er bygget sammen, men som er fordelt på to matrikler med to ejere. Der var ild i to af bygningerne, og der var stor risiko for, at ilden ville brede sig.

Nabohuset slap med få skader i værksted

Brandfolkene fik reddet nabohuset, som slap med lidt skade i et autoværksted. Ingen personer kom til skade ved branden, som holdt brandfolkene beskæftiget hele natten og noget af morgenen.

Politiet er nu i gang med at efterforske brandtomten for at finde brandårsagen.

Kommentarer