Debat og politik

Justitsministeren mødte de lokale på Café 38 i Randers

Se billedserie Justitsminister Søren Pape Poulsen lagde vejen forbi Café 38, for at give sin støte til de lokale konservative brrådskandidater.

Landets ministre står nærmest i kø for at besøge Randers, for at give deres støtte til de kommunale kandidater i forbindelse med kommunalvalget.

Tirsdag aften var det justitsminister Søren Pape Poulsen (K) som besøgte byen. Det skete på Café 38 i Storegade, hvor indehaveren Michael Horsmark er konservativ byrådskandidat.

Netop som justitsministeren ankom, og blev fotograferet med de lokale kandidater, rullede en patruljevogn fra Østjyllands Politi forbi, og både betjentene og deres politiske chef hilste pænt på hinanden.

Justitsministeren lagde i sin tale vægt på tre forhold: Erhvervslivets vilkår, den sociale indsats samt lukning af rockerborge, herunder Bandidos’ klubhus i Randers.

– Forudsætning for, at vi kan gøre det godt for så mange borgere som muligt er, at der kommer nogle kroner i kassen. Derfor skal vi behandle vores erhvervsliv ordentligt. Hvis det er godt at drive virksomhed er der folk, som får et arbejde. Og så kan folk betale deres regninger, og kan bl.a. sørge for, at deres børn kan komme til fritidsaktiviteter, sagde Søren Pape Poulsen.

Han fremhævede også den sociale indsats for bl.a. de socialt udsatte, mennesker som er hjemløse og ellers har brug for en ekstra hånd, så de udsatte kan blive en del af samfundet. Den indsats bør være en konservativ mærkesag mener ministeren.

Endelig påpegede han problemet med rockerborge, og lukning af flere klubhuse, hvor rockerne hører til.

– Rigtig mange steder har vi fået lukket ned, og vi fortsætter kampen lovede justitsministeren.

– Vi har givet kommunerne et redskab, så de kan lukke rockerborgerne, hvor der er personer som lever alternativt og tjener deres penge alternativt, sagde Søren Pape Poulsen.

– Hvis der er støj eller en række andre ulemper, kan kommunen sige, at huset ikke kan være samlingssted. Det er kommunens beslutning som er gældende, og det sker fra dag ét, understregede justitsministeren, som samtidig opfordrede kommunerne til at tage den opgave på sig, som oplyste, at der skal mere politi i gaderne, for at skabe tryghed for borgerne.

I kampen mod ungdomskriminalitet har regeringen stillet forslag om, at der er en konsekvens første gang en ung kommer ud på et sidespor.

– Hvis en 14 årig har rendt rundt og smadret ting, skal han give lidt tilbage til samfundet. Det kan være krav om, at han f.eks. stiller på den lokale brandstation de næste fem weekender, og pålægges at vaske brandbilerne. Ud over det skal der nedsættes et ungdomskriminalitetsnævn med en dommer i spidsen, som udarbejder et forbedringsforslag, som eksempelvist kan være krav om at passe sin skole eller uddannelse pointerede Søren Pape Poulsen.

Efter ministerens indlæg var der spørgsmål fra salen. Spørgsmålene spændte lige fra politiets indsats mod kørende biler i gågaden, den kriminelle lavalder, konventioner om menneskerettigheder og bænke i Storegade.

Inden Søren Pape Poulsen hastede videre til Thorsø i Favrskov Kommune, fik Randers Netavis lejlighed til at stille et par spørgsmål til ham.

– Hvordan vurderer du muligheden for at få politigården i Randers tilbage på det tidligere niveau, med bl.a. betjente som har et større og bedre lokalkendskab?

– Det kan jeg ikke svare på, men kan sige, at vi i øjeblikket er i færd med at uddanne flere politibetjente, og det skulle gerne betyde, at når de er uddannede skal vi se på, hvordan de kan indsættes lokalt. Det vigtigste er flere betjente, og så kan vi altid snakke om mursten senere, lød svaret

– I øjeblikket lider politiet under bl.a. grænsekontrol og bevogtningsopgaver i København. Derfor har I indsat militæret til beskyttelsesopgaver. Er der risiko for, at vi vil se militær på gaderne i Randers, i forbindelse med lukning af rockerborgen?

– Det kan jeg ikke forestille mig. Formålet med at indsætte militær er jo for at aflaste politiets opgaver som grænsekontrol og bevogtning af civile mål i København. Dermed bliver der frigivet betjente, som kan lave decideret politiopgaver.

– Nogle betjente får en uddannelse på kun seks måneder, hvor det normalt tager fire år før en politibetjent er uddannet. Er det betryggende?

– De betjente som får en seks måneders uddannelse er politikadetter. De skal benyttes til grænsekontrol og bevogtningsopgaver. Disse kadetter bliver senere i forløbet tilbud om en videreuddannelse som ”rigtige” politibetjente. Så befolkningen kan stadigvæk være trygge ved politiet, fastslog justitsminister Søren Pape Poulsen.

Til Randers Netavis oplyste Søren Pape Poulsen, at han og den konservative gruppeformand på Christiansborg, Mette Abilgaard sidder klar ved telefonerne på valgnatten for at understøtte de konservative organisationsfolk, når borgmesterposterne skal fordeles.

Efter Søren Pape Poulsen havde forladt Café 38, var det de lokale kandidater, som overtog scenen, og svarede på spørgsmål om lokale forhold.

Kommentarer