Randers By

Juleteater: en debuterende julemus

Foto: Martin Gundesen

I flere år har det været en fast del af julen, at Randers Teater har præsenteret deres juleforestilling for de mindste, ”Juletræets hemmelighed”. Forestillingen er nu lagt på hylden, med det betyder ikke, at de mindste skal snydes for en omgang julestemning på scenen.

Randers Teaters helt nye juleforestilling, som kan ses af børn helt ned til 2 år, hedder ”Julemusen” og er ligesom forgængeren med skuespiller Nanni Lorenzen på scenen. Her får hun selskab af adskillige små skabninger, der er med til at fortælle historien om en særlig juleaften.

I fortællingen mødet publikum Nanni, der hygger sig i sin dejlige lænestol. Der er te på kanden og gang i strikketøjet. Alt ånder fred og ro. Pludselig får hun besøg af sin lille ven, musen. Den vil have en historie, og det skal være nu. Men det skal være en helt særlig historie. Nemlig historien om den juleaften, hvor den lille travle postmus skulle bringe pakker ud til alle sine venner i skoven. Den juleaften hvor julen var lige ved at blive aflyst.

Sammen tager Nanni og musen publikum med tilbage til en helt særlig juleaften i skoven og fortæller en dejlig historie om, at når gode venner hjælper hinanden, skal det nok blive jul.

”Julemusen” spiller i november og december for alle Randers Kommunes børnehavebørn som en del af En Til Alle-ordningen, og 3. 4. og 10. december er der weekendforestillinger på Underværket. Forestillingerne i weekenderne er alle udsolgte, men man kan skrive sig på venteliste på Randers Teaters hjemmeside.

På og bag scenen

  • Medvirkende: Nanni Lorenzen
  • Instruktør: Tine Eibye
  • Dramatiseret af Trine Wisbech
  • Scenograf: Niels Secher
  • Komponist: Jacob Venndt
  • Kostumier: Michael Nøhr
  • Bygger: Folkes Garage ved Jesper Folke

 

Kommentarer