Fussingø

Julemarked med kormusik og udstilling på Fussingø Slot

Søndag får Fussingø Slot besøg af koret ‘Tune It’, der med deres velklingende vokaler vil bidrage til den gode julestemning på slottet. Pressefoto

Den kommende weekend slår Fussingø Slot atter dørene op. Denne gang til det traditionsrige julemarked, hvor man i år har kræset ekstra for det helt unge publikum, og søndag skrues der op for julestemningen med levende korsang.

Igen i år har Fussingø-gruppen lagt et program for det årlige julemarked, der byder på oplevelser og indkøbsmuligheder ud over det sædvanlige. Det finder sted den kommende weekend 26. og 27. november; begge dage klokken 10 til 16.

– I år har vi gjort noget særligt for børnene. Klipperummet bliver gjort ekstra fint med en nissemor, der hygger, klipper og læser for børnene. Der vil også være en lille nissejagt på slottet med en belønning, hvis man finder alle nisserne. Desuden bliver der opstillet et lille tableau, hvor man kan tage årets julefoto af børnene. I det hele taget vil der være oplevelser for alle sanser, fortæller Mie Severinsen, der er koordinator for arrangementet.

– Og der vil stadig være plads til de skønne, gamle traditioner, som et julemarked på Fussingø altid er fyldt med, forsikrer hun.  

Flotte papirengle, der svæver i de høje vinduespartier, kristtjørnen, der hænger over dørene, og duften af gløgg og æbleskiver fra køkkenet hører med til de faste indslag på julemarkedet. Det samme kan man sige om det høje, flot pyntede juletræ, som er det første man møder, inden turen går videre til selve udstillingen. Overalt er der nisser der kigger med på herlighederne.

Flotte gevinster og gode køb

Også tombolaen, der bugner af flotte gevinster, er med i år. Gevinsterne er skænket af egnens firmaer, og de er suppleret med hjemmelavet husflid fremstillet af Fussingø-gruppens frivillige hjælpere. 

De handlende kræmmere viser et meget bredt udsnit af flotte, hjemmegjorte kreative ting. Som tidligere bestræber arrangørerne sig på at have nye udstillere med, som supplerer de, der har været med før. Der kan blandt andet købes keramik, skovnisser, hyggehunde, træsløjd, tekstilarbejder, glaskunst, papirblomster, smykker, pileflet, juledekorationer og pandebånd, sokker og luffer af hundeuld. 

– Et ideelt sted til indkøb af pynteting til hjemmet, julegaver og kalendergaver, konkluderer Mie Severinsen.

Lækkerier til ganen og ørerne

Traditionen tro er der også lidt til den søde tand. På udstillingen kan der købes kager, brød, konfekt, flødeboller og andre lækkerier, og udenfor slottet bydes der på brændte mandler. I cafeen sælges der blandt andet gløgg, æbleskiver og klejner.

– En ny attraktion i år er det nyrenoverede ”gamle” køkken og café, som vi glæder os til at vise vore gæster. Vi er især begejstrede for de nye gulve, som er genbrug af de gamle ølandsfliser. Mange af dem var knækkede, men nu har de fået nyt liv som en flot gulvmosaik, forklarer Mie Severinsen. 

Søndag vil der midt på dagen lyde dejlige juleklange på slottet, når sangkoret Tune It kommer og underholder.

Entréprisen er stadig kun 30 kroner, og der er gratis parkering på slottets parkeringsplads.

 

Kommentarer