Hald

Julegaver fra Politiet?

Overskriften kunne også have været ”Fra alle jer til alle os i Politiet”. Her i den glade julemåned har alle politiets ressourcer travlt med at indkradse bøder. Det er en efterhånden flot juletradition, at politiet skal have årets bøderegnskab til at stemme i 4. kvartal.

I både Østjyllands- og Nordjyllands politikreds har man et regneark – et forventet bødebeløb på flere hundrede millioner – det beløb stiger ganske af sig selv hvert år (Det kaldes organisk vækst).

Man er derfor nødsaget til at gemme narkohandlere, svindlere og tyveknægte til det nye år – Rigspolitichefen bliver så ked af det, hvis politidirektørerne Helle Kyndesen og Elsemette Cassøe ikke leverer – de kan jo principielt ikke gøre for, hvis folk ikke er ulovlige nok; men de får nok heller ikke julebonus, hvis der ikke udskrives bøder nok.

Hos politiet starter julen tidligt. Den 4. November i år var jeg så frisk at køre fra min bopæl i Havndal til min forretning i Hadsund og her efter til reception i Viby, Århus. Fotovognen mødte jeg ikke mindre end 4 gange! I toppen af Havndal By, på motorvejen ved Gudenå rasteplads, Århus Ringvej og ved tankstationen i Hald på vej tilbage.

Jeg synes, det er noget værre svineri. Man afsætter store ressourcer for at tryne mig og andre lovlydige borgere for 1000 kr (Det lykkes nu ikke med mig), skulle vi begå den mindste fejl. Samtidigt er der bunker af politiopgaver, der overhovedet ikke løses, da der angiveligt ikke er ressourcer til det. Svindel, identitetstyveri, svindel på internettet, indbrud….

Tænk, hvis politiet ville lægge samme nidkærhed for dagen, når det drejer sig om kriminelle. Tænk, hvis rigspolitichefen og vore politidirektører ville begynde at interessere sig for den omgivende verden. I mellemtiden styrtdykker politiets anseelse blandt borgerne – ja, selv politiets egne folk udtaler i medierne, at politiet langsomt, men sikkert ødelægges.

Jeg håber og beder til, at den nye justitsminister kan få ryddet op i det rod, som politietaten har udviklet sig til. Inden selvsamme etat udvikler sig til en omvandrende katastrofe på linie med Told & Skat. Man kunne starte med at koncentrere sig om de ting, som betyder noget – det er ikke nidkær bødejagt for bødens egen skyld – det er der P-vagter, der tager sig af.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer