Ø. Tørslev

Jubilæum: 40 år på Åbakken i Øster Tørslev

Kirsten Pontoppidan i haven, der hører til demensafdelingen på Plejecenter Åbakken i Øster Tørslev. Avisen var forbi i forbindelse med en havedag i 2017, hvor pårørende kom og gav en hånd med havearbejdet til. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

I morgen 1. juli er det 40 år siden 63-årige Kirsten Pontoppidan blev ansat på Plejecenter Åbakken i Øster Tørslev. Først i køkkenet, siden i alle andre afdelinger, indtil hun endte i demensafsnittet, hvor hun har været 25 år.   

Kirsten Pontoppidan kender hver en krog af Plejecenter Åbakken, for i de snart 40 år hun har været på plejecenteret i Øster Tørslev har hun været rundt om hver eneste afdeling.

– Jeg startede egentlig som afløser i køkkenet, og der var jeg et par år; men så fik jeg lyst til at komme i plejeafdelingen, fortæller 40 års jubilaren, som elsker at arbejde med mennesker.

Uddannelse som sygehjælper

Efter nogle år som afløser forskellige steder i plejeafdelingen besluttede Kirsten i 1986 at gå ‘all in’ og uddannede sig til sygehjælper, som det hed dengang. I dag er titlen social- og sundhedshjælper eller, sosu, som det populært kaldes. Uddannelsen tog et år, som også indebar et praktikophold på Randers Sygehus.

Men ellers har Kirsten aldrig været væk fra Åbakken, og hun fik da også en fast stilling umiddelbart efter gennemført uddannelse.

– Jeg arbejdede i femdøgnsvagter og så havde jeg fem dage fri, det passede fint med familielivet, for der havde vi små børn, og min mand og jeg skiftedes så til ‘vagterne’ derhjemme, fortæller hun.

Demensafdelingen

For 25 år siden fik hun tilbudt en stilling i det nye demensafsnit på Åbakken.

– I starten var det en kombinationsstilling, hvor man skiftevis er på demensafsnittet og plejeafdelingen. Det kræver noget særligt at arbejde med demente, og det skal man lige finde ud af, om man har, forklarer Kirsten, som ikke var et øjeblik i tvivl om, at det havde hun, og hun fik tilbudt en fuldtidsstilling.

Læs også: Paradisets have ligger i Øster Tørslev

På et tidspunkt tog hun tre måneders orlov fra den stilling; der var lige en enkelt ting, der manglede på CV’et.

– Det eneste sted, jeg ikke havde været omkring i mit arbejde, var hjemmeplejen, og den del måtte jeg også have med, fortæller Kirsten.

Det blev dog ved de tre måneder, så var sygeplejeren tilbage i sit rette element.

– Hjemmeplejen var for stressende. Jeg kunne slet ikke have at alting var på tid, og jeg følte, jeg ikke kunne give den hjælp og omsorg, der var behov for. Men nu har jeg prøvet det med. Nu har jeg prøvet alt, smiler hun.

Fejring udskudt

I morgen onsdag 1. juli kan Kirsten fejre 40 år som ansat på Åbakken, og det er hun stolt af og glad for, selvom det ikke bliver fejret, som sådan en begivenhed burde.

– Vi arbejder jo med sårbare mennesker, så det går ikke i denne coronatid, siger jubilaren, som håber, at det kan ske på et senere tidspunkt.

Og det lover hendes chef, centerleder Lena Engberg, at der gør.

– Det er jo kæmpestort at fejre 40 års jubilæum, så det skal fejres med pomp og pragt, det fortjener Kirsten, siger hun.

Forventningen er, at det kan ske i starten af september, fortæller Lena Engberg og afslører, at man fra ledelsens side har indstillet Kirsten Pontoppidan til Dronningens Fortjenstmedalje i sølv.

Kommentarer