Erhverv

Jobdatingkoncept får folk i arbejde

Østjysk Facaderens & Overfladebehandling i Hvidsten har fundet flere medarbejdere igennem jobdating. Senest er lagermedarbejder Patrick Thorsen kommet til, efter at han talte med Hanne Hoegsberg Hansen (tv.) og Hanne Pehrson til jobdating i Underværket. Foto: Randers Kommune

Én formiddag om måneden mødes arbejdsgivere og jobsøgende i Underværket til jobdating. Eventet har kørt i to år, og det bliver mere og mere populært.

En af de virksomheder, som ofte har deltaget i jobdating, er Østjysk Facaderens & Overfladebehandling, også kaldet ØFO, i Hvidsten. Virksomheden har ansat to medarbejdere, som de har mødt til jobdating i Underværket.

– Det er et rigtig godt arrangement og en god dag. Det har meget at sige, om man har kemi eller ej, og det finder man ud af, når man mødes ansigt til ansigt. Man kommer et godt skridt nærmere at finde nye medarbejdere. På jobdating optimeres tiden, og man kommer derfor igennem flere kandidater på kortere tid og ofte også nogle man måske ville have valgt fra alene ud fra en ansøgning via mail, siger Hanne Pehrson, direktør i ØFO.

Patrick fik job

ØFO søgte både fuldtidsansatte til deres byggepladser rundt om i landet og fleksjobbere til deres lager. Deltagelsen ved jobdating har blandt andet resulteret i ansættelsen af Patrick Thorsen, først i praktik og efterfølgende i fleksjob. De mødte hinanden til jobdating, hvor Patrick Thorsen deltog ad flere omgange, da han var jobsøgende.

– Det er en god oplevelse at komme til jobdating, og folk er glade og smilende. Der er mange virksomheder at snakke med, og jeg så frem til det hver gang. Jobdating gør det nemmere at vise ansigt og finde ud af, om man klinger. Jeg talte med ØFO over to gange, og til sidst lykkedes det at lave en aftale med dem, siger Patrick Thorsen, som har arbejdet hos ØFO siden september sidste år.

Jobcenter Randers Erhverv

Ved seneste jobdatingarrangement var der 10 deltagere, som gik hjem med et nyt job. Jobdating er arrangeret af Jobcenter Randers Erhverv, der er Jobcenter Randers‘ virksomhedsservice, som har daglig kontakt med kommunens erhvervsliv om rekruttering, opkvalificering og fastholdelse.

– Vi er rigtig glade for, hvor velbesøgt jobdating er blevet. Muligheden for at komme i arbejde forbedres, når de jobsøgende også møder arbejdsgiverne ansigt til ansigt, siger Tine Arensbach, leder af Jobcenter Randers Erhverv.

– Det overordnede mål med Jobdating er at danne rammen for, at ledige og virksomheder kan mødes direkte med hinanden. Målet er, at de jobsøgende går fra jobdating med enten et jobinterview eller et konkret jobtilbud, siger Tine Arensbach.

Næste gang

Jobdating foregår hver anden onsdag i måneden i Underværket, og næste gang er 11. januar fra 10.00 til 12.00. Alle jobsøgende er velkomne, og det kræver ikke tilmelding.

Sådan ser det ud, når der er jobdating i Underværket. Arbejdsgiverne har stande, som de jobsøgende besøger. Billede fra juni 2022. Foto: Randers Kommune.

Kommentarer