Randers By

Jazz på Randers Kunstmuseum

Sangeren og komponisten Qarin Wikström spiller en solokoncert med sang og elektronik, med fokus på fri improvisation og fragmenter af komponeret materiale på Randers Kunstmuseum den 3. november.

Randers Kunstmuseum fejrer musikken og er med til at sætte et flot punktum på 11 dages Spil Dansk-festival i Randers, når museet sætter musik til den aktuelle særudstilling ‘FLAG – objekt, ikon, symbol’.

Det sker søndag den 3. november 2019 kl. 14.

– Vi glæder os til en tvær-æstetisk oplevelse, hvor kunst og musik mødes for at berige hinanden på tværs af genrer, siger museumsdirektør på Randers Kunstmuseum, Lise Jeppesen.

Musikken bliver leveret af den svenske komponist og sangerinde Qarin Wikström. Hun er uddannet fra det Rytmisk Musikkonservatorium i København for 13 år siden. Qarin Wikström har indtil videre 18 udgivelser bag sig. I 2006 blev hun hædret med en statuette ved DMA Jazz og har desuden været nomineret til DMA Jazz et utal af gange. I 2012 modtog hun tillige et tre årigt legat fra Statens Kunstfond. På Randers Kunstmuseum spiller Qarin Wikström en solokoncert med sang og elektronik, med fokus på fri improvisation og fragmenter af komponeret materiale.

– Mit ønske er at præsentere min musik som en integreret del af udstillingen ‘Flag – objekt, ikon, symbol’. Gennem mine forskellige lyde vil jeg gerne bidrage til en oplevelse af udstillingen, der involverer både de visuelle og auditive sanser og kan åbne op for sanselig fordybelse og eftertanke hos publikum. Jeg glæder mig, siger Qarin Wikström.

Udstillingen ‘FLAG – objekt, ikon, symbol’ markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag, Dannebrog. Udstillingen sætter fokus på flaget i kunsten fra 1960 frem til i dag. Der er gratis adgang i forbindelse med koncerten.

Om Spil Dansk:

Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i uge 44. I Randers er det blevet til en hel festival i perioden 24. oktober – 3. november. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale arrangører. Det sker i samarbejde med blandt andre lokale bands, musikkorps, -ensembler og -kor. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer.

Find alle Spil Dansk-arrangementerne i Randers på www.spildansk.dk/randers

Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune har støttet projektet, som ligger i direkte forlængelse af den aktuelle kulturpolitik. Projektet sikrer, at der er kultur i det offentlige rum, at kulturelle aktiviteter finder sted over hele Randers Kommune og at musikken når ud til alle borgere – også de, der ikke af sig selv opsøger musiktilbuddene.

Kommentarer