Assentoft

Jakob Ellemann-Jensen hilses velkommen af Landboforeningen Kronjylland

Landmand og bestyrelsesmedlem i Landboforeningen Kronjylland, Christian Højgaard Weigelt har haft besøg af Venstres nu ny Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen et par gange og senest i 2017. Foto: privat.

Der var ikke meget landligt over Jakob Ellemann-Jensen, dengang han, som EU-ordfører, en novemberdag i 2014, besøgte Snåstrupgård for at se på særligt følsomme landbrugsarealer.

– Han ankom i pæne kontorsko og var slet ikke rustet til det her terræn, så jeg tænkte, hvordan mon det her skal gå? For vi skulle tværs gennem den ny-høstede majsmark og ned til randzoneområdet i engen langs åen, hvor kvierne gik, husker landmand Christian Højgaard Weigelt, der dog hurtigt fandt ud af, at det gik godt!

Jakob Ellemann-Jensen gik friskt med, var meget lyttende og havde bagefter et hav af relevante spørgsmål og var klar til en god dialog.

– Jeg kan godt lide den måde han stak fingeren i jorden på ved at lytte på mig, problemstillingen og argumenterne til at begynde med, siger Christian Højgaard Weigelt og peger på, at det er præcis det samme, Jakob Ellemann-Jensen har givet udtryk for, at han vil her i sin første ministertid.

– Han har sagt, at han gerne vil have ro til at læse sig ind på Miljø- og Fødevarestoffet. Det tager jeg hatten af for og synes vi skal respektere. Jeg er til gengæld sikker på, at der kommer noget rigtig godt ud af det bagefter.

Christian Højgaard Weigelt har oplevet den ny minister, som et nysgerrigt, uhøjtideligt og meget naturinteresseret menneske, der nyder at være udendørs.

– Han bliver et friskt pust, som jeg tror, kan støtte landbruget hen imod et bedre image. Jakob Ellemann-Jensen taler meget om miljøet, det gør resten af samfundet også og det er vi, landmænd, nødt til at forholde os til. Han tager fat på hele Miljø- og Fødevareområdet fra en ny vinkel. Der kan være rigtigt fornuftigt af hensyn til dialogen.

Som landmand er Christian Højgaard Weigelt ikke nervøs for, at erhvervet bliver glemt af ministeren.
-Som vi hører det, er der stadig plads til både miljø og landbrug. Vi skal bare have gang i en bedre dialog med resten af samfundet.

I Landboforeningen Kronjylland er Christian Højgaard Weigelt og bestyrelseskollegaerne derfor fortrøstningsfulde og glæder sig til samarbejdet med deres nye minister.

Som en krølle på historien kan fortælles, at Jakob Ellemann-Jensens første besøg på Snåstrupgård senere er blevet fulgt op af endnu et besøg efter det seneste Folketingsvalg – og da havde ministeren bragt gummistøvlerne med.

Fototekst:
1. Venstres ny Miljø og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen var i 2014 ude at inspicere engarealerne ved Snåstrupgård sammen med gårdejer Christian Højgaard Weigelt (tv), Ulla Tørnæs, fmd. Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen og næstfmd. Peter Sommer Jensen.
2. Landmand og bestyrelsesmedlem i Landboforeningen Kronjylland, Christian Højgaard Weigelt har haft besøg af Venstres nu ny Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (tv) et par gange og senest i 2017. (Foto: priva

Kommentarer