Fårup

Ingen kro alligevel – Hanne og Knud kaster håndklædet

Hanne Hansen og Knud Leth foran Fårup Kro efter branden i juli. Dengang var optimismen intakt, men parret har nu opgivet at genopføre kroen fra 1864, som i disse dage nedrives. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Selvom ønsket og viljen var der, så har indehaverne af Fårup Kro gennem de seneste tre år, Hanne Hansen og Knud Leth, nu opgivet at genopføre den over 150 år gamle kro, som brændte i juli. Omkostningerne og arbejdet bliver for omfattende, lyder forklaringen.

Torsdag 30. juli brændte Fårup Kro. En begivenhed, der rystede lokalsamfundet, som så det lokale samlingssted gå op i røg. Men det rystede også indehaverne, Hanne Hansen og Knud Leth, som i løbet af tre år med hårdt arbejde og mange nye tiltag havde fået oparbejdet en god forretning og skabt nyt liv på den gamle kro fra 1864.

Kort tid efter branden meddelte kroparret da også, at de ønskede at genopføre kroen.

– Det vil vi for vores egen skyld med alt det, vi har bygget op; men også for lokalsamfundet, som har vist os en enorm opbakning, lød meldingen dengang.

Drømmen bristede 

Optimismen blev imidlertid skudt til jorden, da kroparret fik svar fra forsikringen, som kun vil dække 38 procent af ødelæggelserne efter branden.

– Det hænger slet ikke sammen. Hvis det skal give nogen mening at genopføre kroen, så skal det ske fra bunden, og det har vi hverken penge eller kræfter til selv at investere i. Vi er jo ikke 25 år længere, siger Hanne Hansen.

Derfor har parret nu besluttet, at lægge drømmen om en ny Fårup Kro på hylden, også selvom det er med sorg og en smule bitterhed.

– Det er så trist, at det dejlige sted forsvinder. Kroen har dannet ramme om et fantastisk sammenhold blandt vores gæster, og hvor skal de nu gå hen og finde deres fællesskab, siger hun.

– Det er jo bittert, at sådan et dumt uheld kan få så vidtrækkende følger, supplerer Knud Leth med henvisning til, at det var noget banalt reparationsarbejde på taget, der antændte den gamle kro.

Beslutningen står parret dog fast ved, og netop i disse dage er resterne af den gamle Kro ved at blive revet ned. Herefter bliver grunden sat til salg.

– Man kan da håbe for byen og lokalsamfundet, at en eller anden tør vove pelsen og opføre måske ikke en kro, men så en lille beværtning, som kan blive et nyt samlingssted for lokale borgere, siger Hanne Hansen.

Ny fremtid

Selv skal hun nu finde ud af, hvad hun skal beskæftige sig med i fremtiden.

– Jeg er udlært elektriker, og så har jeg jo masser af erfaring med madlavning, så jeg er ikke bekymret for fremtiden, men jeg skal lige gå og summe lidt over det hele, inden jeg kaster mig over noget nyt, siger hun.

Kommentarer