Debat og politik

Infomøde om Byen til vandet

Læserbrev af Palle Bertelsen, SocialListen 

I går var jeg til infomøde omkring kommunens nye tiltag, nemlig byen til vandet. På mødet blev der fremlagt flere mulige løsninger. Den billigste løsning er en højbro over Vorup Enge, videre over Regnskoven og hen til det nederste af Mariagervej. Der blev nævnt et tal på 650 millioner kroner.

Der blev opponeret over denne løsning, både fra beboere i Vorup Enge, Dansk naturfrednings forening og Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov.

Henrik Herold sagde at det ville ødelægge Randers Regnskov, som er en af Danmarks mest besøgte seværdigheder. Derud over ville højbroen give en trafik i Markedsgade på over 14.000 biler om dagen, inklusiv tung trafik. Det bliver 600 biler i timen, døgnet rundt.

En anden løsning, var at lave en Klimabro/dæmning fra Tronholmen over på Pieren og videre over til Toldbodgade. En løsning til over 1000 millioner. Meningen var bl.a. at alle virksomheder på Pieren så skulle flytte og der skulle så laves boliger på Pieren. Hvem flytter lige et Kraft Varmeværk med nord Europas højeste skorsten?

Der skulle så laves en form for sluse der kom op nede fra og lukkede for højvande ved f.eks. stormflod. Samtidig skulle der være en dreje/vippebro som kunne åbne sig, når der kom skibe ind i Randers havn.

Der er ingen tvivl om at personalet fra Randers kommune har brugt meget krudt på dette her, men det er slet ikke tænkt godt nok igennem. På mit spørgsmål om hvor pengene skulle komme fra og om det gav skattestigning, kunne kommunens personale ikke svare, så jeg rettede spørgsmålet videre til Borgmester Claus Omann Jensen (V).

Han brillerede dog med larmende tavshed. Om det er fordi han ikke har viden på området eller om det er fordi han er konflikt sky, skal være usagt, men der kom i hver fald ikke en kommentar.

Jeg tror man skal koncentrere sig om at får gjort noget ved bymidten og i særdeleshed ved Østervold først. Når den indre bydel er i orden, så kan man i etaper arbejde på at få Byen til Vandet.

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her

Kommentarer