Randers By

Indvielse på lørdag: Kom indenfor i Jennumparkens nye fællesarealer

På lørdag indviteres borgere fra hele Randers til indvielse af de nye fællesarealer ved Jennumparken. Foto: Randers Kommune

Efter halvandet års anlægsarbejde står Jennumparkens nye fællesarealer klar til brug. Alle Randersborgere inviteres med til indvielsen på lørdag.

Den nye adgangsportal ved Ringboulevarden står færdig og byder folk velkommen. Indenfor er der rejst flotte lamper, lagt nye fliser og sået et væld af planter. Samtidig er der skabt nye stier og et område med multibane og paddeltennis. Projekt ‘Kom Indenfor’ kan med andre ord erklæres for fuldendt, og alle Randersborgere kan nu tage de nye fællesarealer i boligområdet Jennumparken i brug.

Derfor inviterer boligforeningerne Møllevænget & Storgaarden og Lejerbo Randers til festlig indvielse af de nye fællesarealer på lørdag den 22. april klokken 14 til 17 på Flyvervej 1.

Der vil fra klokken 14 være åbning og taler ved borgmesteren og formændene i Møllevænget & Storgaarden samt Lejerbo Randers.

Dagen vil blandt andet byde på åben pølsevogn samt forskellige spil og lege i og omkring beboerhuset på Flyvervej. Cafeeen Mad&Mad samt det nye fælles aktivitetsområde vil også være åbent for interesserede.

Stor forandring af området

– Det forandrede Jennumparken skaber både muligheder for nye fællesskaber og nye naboskaber. Der er ikke bare blevet investeret i stier, belysning og aktivitetsområder, der er også blevet investeret i et godt liv for dem, der bor her nu, og dem der kommer til at bo her i fremtiden, og det glæder jeg mig til at fejre, siger borgmester Torben Hansen.

– Samarbejdet mellem parterne har kørt fantastisk godt. Det har været rigtigt spændende at følge projektet. I dag kan du næsten ikke genkende boligområdet i forhold til for 5-7 år siden. Hele området er blev meget lysere, venligere og mere imødekommende. Der er sket en utrolig stor forandring, siger Preben Søndergaard, formand for Møllevænget & Storgaarden

– Vi er utroligt glade for at have været med i projektet, fordi det er med til at give hele området endnu et løft væk fra regeringens observationslister. Det er også dejligt, at vi som boligforeninger har dette gode samarbejde med hinanden – og sammen med kommunen, siger Gert Thorsen, formand for Lejerbo Randers.

Beboernes eget projekt

Projektet er finansieret med 40 millioner kroner fra Landsbyggefonden og skal medvirke til at skabe en mere positiv identitet i Jennumparken – ved at åbne boligområdet for omverden og knytte det sammen med den omkringliggende by og natur.

De nye fællesarealer er beboernes eget projekt. De har selv været med til at udarbejde helhedsplanen bag forvandlingen af boligområdet. Projektet er derefter på demokratisk vis vedtaget af beboerne på beboermøder i 2020.

Randers Kommune har i forlængelse af projektet lavet trafikregulering på de offentlige veje, som skal skabe mere sikker færdsel i trafikken, for både bløde og hårde trafikanter. Det er etableret foranstaltninger, som skal sænke farten, skabe bedre udsyn og sørge for mere sikre steder at krydse vejene.

FAKTA

Bygherrerne i projektet er boligorganisationerne Møllevænget & Storgaarden og Lejerbo Randers. De to boligorganisationer har tilsammen fem boligafdelinger i boligområdet. Møllevænget & Storgaardens boliger administreres af RandersBolig.

 

Kommentarer