Randers By

Indstil din kandidat til Årets Randersborger

Tidligere udnævnelser. Pressefoto

Hvem har i det sidste år gjort det helt særlige for Randers – for dermed at være den helt oplagte kandidat til Årets Randersborger 2018? Det spørgsmål søger Randers Kommune nu svaret på. Kandidater kan indstilles i perioden 1.-14. juni.

Siden 1977 har kommunen tildelt titlen til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers.

Sidste år gik prisen til kunstkenderen Claus Ørsted. Han har blandt andet givet social omsorg til såkaldte skæve kunstnere i sit galleri ´Cykelbørsen’. Den randrusianske cykelsmed stod også bag happeningen med skulpturen ‘Kunstkender´, der bevægede sig rundt forskellige steder i kommunen for at beskue kunsten i det offentlige rum.

Prisen som Årets Randersborger består af et diplom, en dansk designgave og en flot buket blomster. Det er randrusianerne, der selv er med til at bestemme, hvem der skal være Årets Randersborger. Hvert år kan de indstille kandidater til prisen.

Randersborger-komitéen vurderer alle forslagene og finder den endelige prismodtager. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra VisitRanders, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

Hvem kan indstilles til prisen

‘Årets Randersborger’ er i definitionen; en person, som har bidraget til at skabe positiv omtale og igangsætte udvikling af Randers både udadtil og indadtil. Det kan være inden for erhvervsliv, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.

I perioden 1.-14. juni kan alle indstille en kandidat til Årets Randersborger 2017 via kommunens hjemmeside www.randers.dk Her skal man blot indtaste navnet på den person, som man indstiller, og give en kort begrundelse for, hvorfor man indstiller netop denne kandidat.

Den endelige kåring sker i forbindelse med Randers Ugens åbningskoncert fredag den 10. august.

Kommentarer