Samfund

Indsamling er skudt i gang

Stig Fog fra Danmarks Indsamling holdt oplæg for 120 tilmeldte borgere, virksomheder, skoler, foreninger m.fl.

Randers er værtsby for Danmarks Indsamling 2023. Det store landsdækkende show afholdes på Værket den 4. februar. I ugerne op til står Randers sammen om at hjælpe verdens sårbare børn og samler ind. Skal du være med? 

Omkring 120 tilmeldte deltagere sad spændt klar i Værkets koncertsal mandag aften den 7. november 2022, hvor Randers Kommune havde inviteret til Kick-Off-møde for Danmarks Indsamlingen. 

Efter et inspirerende oplæg fra Stig Fog, der er projektleder hos Danmarks Indsamlingen gik deltagerne i grupper for sammen at udtænke spændende og kreative idéer til, hvordan Randers kan samle ind. Der var en gruppe med deltagere fra kulturlivet og den kommunale forvaltning. En arbejdsgruppe for foreninger og skoler samt en gruppe for erhvervslivet. I alle grupper var der stor velvilje og mange idéer på bordet. Nu arbejder deltagerne videre med idéerne og kommunen indkalder til nyt møde, hvor de mange idéer koordineres inden de føres ud i livet.

Sammen med hele Danmark samler Randers ind for at hjælpe verdens sårbare børn, der er ramt af krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris. Derfor skal vi stå sammen om at lave et fantastisk indsamlingsresultat.

– Danmarks Indsamling handler både om at skaffe flest mulige penge til verdens sårbare børn. Og det handler om at skabe synlighed – vise at vi er mange, der faktisk gerne vil bidrage. For så bidrager flere. Jeg håber, at I vil være med til at vise, at Randers i den grad har noget at byde på. Det kunne være fantastisk, hvis vi som fællesskab, som borgere, som foreninger, skoler, virksomheder – ja som civilsamfund kan gøre det endnu bedre end værtsbyen sidste år, siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

Vil din forening, virksomhed eller du som privatperson også være med til at samle ind? Randers Kommune, der er koordinator for den lokale indsamling, kan kontaktes via hjemmesiden www.randers.dk/danmarksindsamling – her kan du også finde information om næste workshop den 29. november.

 

Kommentarer