Coronanyt

Indlæg: Idrætten åbner i morgen og flere kan mødes hen over sommeren

Malte Larsen, medlem af Folketinget for S, bosat i Randers

Af: Malte Larsen, medlem af Folketinget for S, bosat i Randers

I morgen, den 8. juni genåbnes al idræt og foreningsliv. Selvfølgelig med behørige aftaler om at alle idrætsgrene opfører sig sundhedsmæssigt forsvarligt. I de såkaldte partnerskaber har de forskellige idrætsgrene lavet beskrivelser af hvordan man kan udøve sin idræt, så forsvarligt som det nu kan lade sig gøre.

Som idrætsordfører er jeg særdeles tilfreds med at idrætslivet snart vender tilbage til det niveau som vi kendte det før der var noget, der hed corona-krise. Vi får mulighed for igen at udvikle de sunde fællesskaber, der eksisterer i foreningsDanmark. For mig er foreningsDanmark rygraden i den frivillige og betydningsfulde dannelse, der sker i mødet mellem voksne og børn i de selvvalgte fællesskaber.
De professionelle sportsudøvere har været i gang siden 11. maj – nu følger resten af foreningslivet, for os alle sammen, der nyder at dyrke idræt og sport i vores fritid. Her i huset glæder de 2 store unger sig over at de igen kan komme til fitness, og de 3 små glæder sig til at håndbolden igen kan rykke indendørs.

Mere normale tilstande.

Corona-krisen er ikke slut. Langt fra. Men hverdagen, som vi alle kender den og holder af den, er ved at vende tilbage til normalen. Mange af os er vendt tilbage til vores arbejdspladser i stedet for at arbejde hjemme fra. Børnene er sendt i skole, børnehave og vuggestue. De kommende studenter får den længeventede lastbiltur og restaurant- og cafélivet er genoptaget.

Jeg tror, vi alle sammen nyder, at vi kan gøre den slags almindeligheder igen. Men der er stadig meget, som ikke er, som det plejer, og vi skal stadig fastholde de vaner, som vi har tilegnet os under corona-krisen.

Fra i morgen kan vi igen kan mødes op til 50 mennesker sammen. Senere på sommeren løftes tallet til hhv. 100 og siden 200. Store begivenheder og sommerens festivaler er aflyst. Vi spritter stadig vores hænder af og holder afstand til hinanden. Det skal vi blive ved med. Så de mest sårbare i samfundet også kommer ud på den anden side af den her sundhedskrise.

Der er dog stadig meget at glæde sig over. Der er ikke lagt op til de store udenlandsrejser i år, men måske skal vi udforske Tyskland, Norge eller Island?Og forhåbentlig går vi en fabelagtig sommer i møde, hvor vi kan nyde det meste af vores ferie i vores eget dejlige Danmark. Det tror jeg i hvert fald på.

Kommentarer