Over Hornbæk

Ildsjæle og kommunen er gået i fælles front for at skabe nye faciliteter til idrætten

HIKE Visualisering

Tirsdag den 17. september, kl. 10, sættes spaden i jorden for at modernisere og udvide klubhuset på Gl. Viborgvej i Hornbæk. Dermed tages næste synlige skridt hen i mod etableringen af Hornbæk Idræt og Kulturcenter.

Lokale ildsjæle har samlet godt 7 millioner kroner sammen, og Randers Kommune har bevilliget 12,5 millioner til en modernisering af idrætsfaciliteterne i bydelen. For kort tid siden begyndte arbejdet med at etablere nye fodboldbaner af kunstgræs, og nu følger byggeriet af nye lokaler. Dermed står første fase af Hornbæk Idræt og Kulturcenter klar til brug i sommeren 2020. Nye omklædningsfaciliteter og flere lokaler til klubaktiviteter vil dermed stå til rådighed for både børn, unge og voksne i lokalområdet.

– Målet er at skabe nye og flere aktivitetstilbud til det stigende antal indbyggere i lokalområdet – siger Peter Thorsen, der er projektansvarlig for Hornbæk Idræt og Kulturcenter.

Blandt andet betyder de nye faciliteter at Hornbæk Sportsforenings E-sportshold nu får egne lokaler i Hornbæk. Tidligere har holdet været henvist til at mødes i lejede lokaler på den private C. la Cours Skole et par kilometer derfra.

Hornbæk Idræt og Kulturcenter får også et nyt udendørs multiareal til alt fra volleyball, crossfit og petanque – ligesom der vil blive anlagt gå-stier i området.

– Vi ser også projektet som en del af Bevæg dig for livet, hvor Randers Kommune samme med DGI og DIF har en målsætning om at mindst 75 procent af befolkningen er idrætsaktive senest i 2025. Og vi vil gerne tage del i ansvaret og arbejdet med at nå det mål. Derfor skal Hornbæk Idræt og Kulturcenter også kunne tilbyde et samlet og bredt tilbud, hvor der er plads til både de traditionelle idrætsgrene og nye initiativer under samme tag – forklarer Peter Thorsen,

Hos Randers Kommune er der stor begejstring for de initiativer og det engagement, som de lokale ildsjæle viser i Hornbæk-området.

– Vi vil på alle måder gerne udvikle kommunens fritidstilbud og faciliteterne til det. Kommunen kan dog ikke gøre det uden den lokale opbakning og det engagement, som ildsjælene besidder. Jeg har derfor også stor respekt for det arbejde, som disse ildsjæle lægger for dagen – siger Louise Høeg, der er formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Hornbæk Sportsforening, Hornbæk Gymnastikforening og Randers Firma Sport er er foreningerne bag Hornbæk Idræt og Kulturcenter, der som navnet antyder også vil samle kulturlivet. Når første fase af projektet står færdigt til sommer vil foreningerne arbejde videre med at få realiseret næste fase i deres projekt, som omhandler en såkaldt bevægelseshal.

Kommentarer