Randers By

Idømt forvaring for grove overgreb mod datter

Foto: Østjyllands Politi.

En 39-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt forvaring for adskillige gange at have voldtaget og misbrugt sin datter seksuelt, fra hun var helt spæd, til hun var syv år gammel.

Den 39-årige blev i oktober 2019 anholdt på sin private adresse, efter at Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center havde identificeret ham via børnepornografisk materiale, han havde delt på nettet.

På mandens computere fandt efterforskerne fra Østjyllands Politi næsten 15.000 fotos og omkring 7500 videosekvenser, hvor af mange af dem viste særdeles grove overgreb på datteren. En del af materialet havde manden delt på et lukket pædofilt netværk på internettet.

På anklageskriftet indeholder 274 forskellige punkter, og de fleste af dem omhandle forskellige former for overgreb på datteren. Overgreb, som den 39-årige erkendte i retten.

Ud over misbruget af datteren blev den pågældende også dømt for at have filmet og taget billeder af flere andre mindreårige, blandt andet nogle piger i en svømmehal og på legepladser.

”Det er den absolut groveste sag af sin art, jeg har set, og måske en af de allerværste sager om seksuelle overgreb på et barn nogensinde i Danmark. Lige fra hun var få dage gammel, har den dømte kontinuerligt udsat sin datter for vold og voldsomme seksuelle overgreb og tilmed filmet det og delt det med andre, ” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Vurderet til at være til stor fare

Forvaring, som den 39-årige blev idømt, er en dom uden tidsbegrænsning, som skal afsones i anstalten i Herstedvester. Den gives til personer, som vurderes til at være særligt farlige for deres omgivelser. En psykiater skal løbende vurdere, om der er grundlag for at løslade personen, men i sidste ende ligger afgørelsen hos retten.

”Retslægerådet har vurderet, at den 39-årige er til stor fare for andre, og forvaring med sikkerhed er påkrævet, da der er høj risiko for, at han ville kunne gøre noget lignende igen. Derfor mener jeg også, at det var den helt rigtige dom, som retten afsagde, ” siger Birgitte Ernst.

Den 39-årige blev ud over forvaring idømt besøgs- og kontaktforbud, hvilket betyder, at han ikke må have børn i sit hjem, besøge hjem med børn eller kontakte børn fx via internettet.

Desuden blev han idømt et opholdsforbud, så han har forbud mod at opholde sig ved en række offentlige og private adresser, der har været gerningssteder.

Den 39-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Kommentarer