Randers By

Iben Sønderup tilbage i byrådet efter lang sygemelding

Byrådsmedlem Iben Sønderup (S) havde set frem til at komme i gang med byrådsarbejdet i 2018 efter et flot valg på 578 personlige stemmer, men sådan skulle det ikke gå.

Den 3. januar faldt hun og fik en slem hjernerystelse, som det har taget næsten fem måneder at komme over.

– Det har virkelig været en hård omgang, og jeg havde slet ikke troet, at det ville tage så lang tid at komme over. Men nu er jeg klar til at tage fat på byrådsarbejdet igen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle mine byrådskollegaer og de dygtige folk i forvaltningen og i vores vandselskab, Vandmiljø Randers, fortæller Iben Sønderup.

Hele oplevelsen med hjernerystelsen og mødet med sundhedssystemet har givet Iben Sønderup en ny indsigt, fortæller hun:

– Vi er jo heldige i Danmark, at der står højt kvalificeret lægehjælp klar til at tage imod en, når man kommer ind på skadestuen med en akut skade. Og man skal ikke have pengepungen frem, som man skal i andre lande. Men der er også plads til forbedring, mener Iben Sønderup.

– Det er skræmmende hvor lidt, lægerne egentlig ved om hjernerystelse, og hvor lidt information man som patient får med hjem om, hvordan man skal forholde sig til situationen. Det er som om de forskellige fagområder ikke ved, hvad de andre kan hjælpe med. Det kunne jeg godt tænke mig at tage fat i, siger hun.

Men nu er hun altså klar til det politiske arbejde igen. Iben Sønderup er næstformand i Miljø- og Teknikudvalget, Næstformand i bestyrelsen for Vandmiljø Randers, formand for Bevillingsnævnet, medlem af Omsorgsudvalget og repræsentantskabsmedlem i HMN Naturgas. Desuden er hun folketingskandidat for Socialdemokratiet i Randers.

Kommentarer