Debat og politik

I kassen med hinanden

Debatindlæg af Simon Ødegaard Simonsen, folketings- og byrådskandidat (V)

Hver dag sin meningsmåling ser det nærmest ud til for tiden. Den ene dag tager vi flere hop fremad på skalaen og vi retter ryggen med stolthed over vores dejlige kommune. Den næste dag flopper vi nærmest. Man kan ikke lade være med at spekulere over, hvor nøjagtige er disse målinger egentligt. Det ved jeg ikke. De gange jeg er blevet ringet op pudsigt nok midt i aftensmåltidet, må jeg indrømme, at har jeg sagt nej tak til spørgsmålene og ja tak til at nyde aftensmåltidet i fred og ro. Det er nok en fejl. Man burde sikkert svare på spørgsmålene, det vil jeg næste gang .

Men uanset efterlader de forskellige meningsmålinger et broget indtryk i forskellige discipliner, og man kan let blive noget rundforvirret over hvad vej det egentligt går. Er vi faldet af på det, eller er det måske de andre kommuner, der har oppet sig?

Heldigvis kan man jo så finde fakta frem og se hvilke kæmpe resultater, der er opnået i denne byrådsperiode. Så bliver man jo glad igen.

Der er f.eks. rettet op på Socialdemokraternes 75% demografi regulering, som nu er 100%. Det betyder at ældreområdet nu bliver tilført 100% for hver ældre. Det er glædeligt, at Socialdemokraterne nu synes det er en knippelgod ide, som jeg hørte Leif Gade (S) sige det forleden i byrådssalen. Det er jeg glad for at han mener nu, – bedre sent end aldrig.

At der nu bl.a. er over 1600 flere jobs, salg af grunde 3-doblet, flere i arbejde, færre uden arbejde, flere virksomheder, flere statsarbejdspladser og meget mere var jo forventeligt med en V-borgmester. Tidlig indsats i familieområdet, længere åbningstider i daginstitutioner og flere institutioner bl.a. plejehjem er der også kommet, alt sammen uden at sætte skatten op vel at mærke.

Mere aktivitet er vejen frem for en kommune for at øge indtægterne og dermed kunne levere et højt velfærdsniveau. At sætte skatterne op er det letteste, men også det dummeste man kan gøre i et land, hvor vi i forvejen har eet af de absolut højeste skattetryk i verden. Og det er altså ikke bare en flad halvtredser om året, som venstrefløjspartier hævder, de vil hæve skatten med, det er snarere en halvtredser hver eneste time man er på arbejde, når man efterregner det de siger.

Den socialdemokratiske regering under ledelse af Helle Thorning Schmidt lukkede og slukkede Skat i Randers i 2013. Nu er det lykkedes at få Skat tilbage til Randers med op mod 150 jobs. Tillykke!

Der blev taget hul på skolestrukturen, som ingen borgmestre før havde turdet. Efter et noget uskønt forløb var det de bærende partier S, DF og V, der tog ansvar hvor ingen andre turde.

En overordentlig vanskelig sag, især i oplandet hvor byens institutioner er det der binder lokalsamfundet sammen. Det lader ikke til at det er ”in” at gå i kassen med hinanden længere, der fødes i hvert fald for få børn. Når så børnene tilmed valfarter til privatskoler i Randers og tager skolepengene med, ja så har vi et stigende problem med for få børn i landdistrikterne.

Vi må altså gøre det mere attraktivt at bo på landet, holde fast i busruter til fornuftige priser, sikre infrastruktur, østbro over fjorden, sikre naturen, binde byerne bedre sammen med lokalcentre og frem for alt et stabilt internet. Det er nok heller ikke befordrende for de der ønsker at bosætte sig i den skønne natur med stille landligt idyl og fuglefløjt, at kommunen tillader tvivlsomme vindmøller i folks baghaver med direkte besked til beboerne om at skride ad h…. til og finde et andet sted at nyde uspoleret natur.

Skolestrukturdebatten er der fortsat, men nu mest mellem de der ingen skolesøgende børn har længere, godt fremmet af listerne, der fisker efter stemmer i oprørte vande. Derfor var det meget glædeligt at høre fra een der faktisk har skolesøgende børn, nemlig Torben Hansen (S), der i Stevnstrup fortalte, at hans søn nu er rigtigt glad for de forandringer som skolestruktur og skolereform har medført.

Det er så imidlertid også det eneste vi har hørt fra Torben Hansen (S), så mon ikke vi hører mere positivt når han efter velfortjent ferie formentligt er kommet ned af hængekøjen.

Kommentarer