Havndal

Hyggelig ukrainsk-dag i Havndal Hallen

Se billedserie Lokale Havndalborgere og herboende ukrainere arbejdede sammen om at skabe en hyggelig dag med god mad for ukrainske flygtninge over et godt måltid mad. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Lørdag den 30. april havde menighedsrådet i Havndal i samarbejde med lokale foreninger inviteret alle ukrainske flygtninge i kommunen til hyggeligt samvær i Havndal Hallen.

Dagen var arrangeret som en picnic, hvor deltagerne medbragte retter efter ukrainske såvel som danske opskrifter, der blev anrettet på en fælles buffet.

Formålet med Ukrainsk-dag var at give de ukrainske flygtninge, som er ankommet til Randers Kommune, mulighed for at møde danskere fra nogle af mange af de lokale foreninger og institutioner og dermed byde dem velkommen i lokalsamfundet.

Rundt omkring i hallen var små boder, hvor ukrainere udstillede tøj og ting fra deres kultur, mens lokale foreninger, menighedsrådet med flere stod til rådighed med information om lokale aktiviteter og kultur. 

Menighedsrådet havde arrangeret underholdning for børn i form af hoppeborge uden for hallen, og inden for var der magi og trylleri med multikunstneren Steve Hart.

Havndal har i forvejen en del herboende ukrainske borgere, der overvejende er beskæftiget inden for landbruget, og flere af dem deltog også aktivt i gennemførelsen af arrangementet, der blev godt modtaget.

Ukrainske flygtningefamilier kunne for en stund glemme deres bekymringer ved arrangementet i Havndal lørdag. Blandt andet kunne børnene boltre sig i hoppeborgene uden for hallen. Foto: Jan Szwed

Kommentarer