Randers By

Hyggelig nytårskur i Foreningen til Lillebjørns Bevarelse

Peter Vildmand stod for den musikalske underholdning til nytårskuren. Foto: Jan Szwed

Efter to års coronapause afholdt Foreningen til Lillebjørns Bevarelse søndag sin traditionsrige nytårskur, hvor der både blev kigget tilbage og set fremad over god mad og musikalsk underholdning.

Gennem mere end et årti, med undtagelse af coronapausen, har Foreningen til Lillebjørns Bevarelse opbygget en god tradition med at holde Nytårskur for foreningens medlemmer, som i år mødtes til en dejlig afslappet aften i Marineforeningens lokaler på Toldbodgade.

Det hele startede med, at nogle af medlemmerne gerne ville mødes over en bid god mad samtidig kunne få sig en god snak og diskutere aktuelle emner i dagens Danmark – der blev sikkert fortalt en del sørøver historier, som blev krydret efter behov. Det blev til traditionen med nytårskuren, som med årene er blevet et tilløbsstykke for medlemmerne af foreningen.

I år deltog 80 af foreningens 188 medlemmer, og de fik en hyggelig aften med god mad fra ‘Livretten’ efterfulgt af kagetapas fra ‘Greves Gemakker’ i Gassum.

Formand Carsten Vammen bød velkommen. Foto: Jan Szwed

I år var der musikalsk underholdning med Peter Vildmand, som over en times tid leverede et musikalsk tilbageblik med blandt andet mange af de kendte og elskede Kim Larsen-sange.

Medlemmerne ser frem til at Lillebjørn kommer i vandet først i maj måned – klar till ny sæson med ballast af 15 frivillige medlemmer af Bjørnebanden, som vedligeholder skibet, når det er på land om vinteren, og i løbet af sæsonen.

– Det er jo en ældre +90-årig dame, påpeger foreningens formand, Carsten Vammen.

Foruden 15 frivillige matroser har Lillebjørn 12 skippere, som sikkert sejler gæsterne rundt på Randers Fjord.

Læs mere om Lillebjørn på det gode skibs hjemmeside

Nytårskuren blev holdt i hyggelige omgivelser i Marineforeningens lokaler. Foto: Jan Szwed

Kommentarer