Debat og politik

Hvad med Østbroen?

Debatinlæg af Simon Ø. Simonsen, folketingskandidat (V), Randers NV.

Byen til vandet er afgjort en god vision. Rigtig godt at et enigt byråd forleden trykkede på knappen og satte en landtidsplanlægning i gang. I Randers Kommune har vi brug for at se længere ind i fremtiden, især med infrastruktur, som jo tager noget længere tid at få på plads.

Klimabroen hen over pieren, som blev besluttet forleden, vil naturligvis aflaste Randersbro, – men hvornår? Kommer broen om 10 år eller 20 år?

Og hvad så med trafikken på Randersbro indtil da? Betyder det så at de massive kø problemer i forbindelse med Randersbro forbliver uændret i ganske mange år fremover?
Måske endda forværret med stigende trafik.

Men hvor er planerne for Østbroen blevet af. Den bro som skal forbinde ringvejen øst om byen ved Gimming, Tjærby over fjorden til Assentoft og give forbindelse til det nordlige hængsel eller Ringvej Syd som den retteligt hedder.

En bro som afgjort vil lede ganske meget trafik uden om Randersbro og samtidigt vil være katalysator for bosætning og erhverv i den østlige del af kommunen. Binde kommunen sammen over fjorden med kæmpe muligheder for vækst.

Desværre har regnedrengene nu hidset dem selv til at mene, at en sådan bro løber op i 900 mkr. For år tilbage hed det sig at prisen var knap 500 mkr. For 8-10 år siden var prisen 2-300 mkr.
Fakta er at vi vist hellere må se at komme i gang og så indhente konkurrerende tilbud, herunder også alternative billigere løsninger og ideer.

Vi kan altså ikke vente længere.

Kommentarer