Ø. Tørslev

HURRA for børnekulturugen– der er fundet en vinder

Vinderen af årets plakatkonkurrence: Leonora Lautrup Krammer - 10 år fra Kristrup Skole. Foto: BørneKultur Ugen

Så blev vinderen af den 25. plakatkonkurrence for BørneKultur Ugen offentliggjort, hvor temaet i år er ”HURRA”.

BørneKultur Ugen bliver afholdt i skolernes efterårsferie, men allerede nu er arbejdet med at lave aktiviteter i fuld gang. Til at udsmykke plakat og programmet fyldt med spændende aktiviteter for børn, vælges hvert år en børnetegning. Kulturelt Samvirke modtog i år hele 208 flotte forslag med temaet ”HURRA”. Der var mange tegninger med balloner og flag og en del kager, men alle var på en eller anden måde fyldt med glæde. Det er jo også kun til at glæde sig over, at BørneKultur Ugen i år fylder 25 år.

De tre dommere, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstner Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted var igen sat på en svær opgave, for der var mange rigtig gode forslag i år, som også var meget tænkevækkende for, hvad er det egentlig, der skaber glæde i et barns hoved og tanker og får en til at råbe HURRA? Er det en stor kagemand, et mål i en håndboldkamp, nyt legetøj, fred på jorden, at gå en tur på stranden med sin hund eller få et kram af sin bedste ven?

Til sidst var dommerne enige om, at det var den rette, som blev valgt, for den viser et fint grafisk håndværk som med sine mange farver udstråler budskabet om hurrafest og glade børn.

En tegning som med en klar og enkel grafisk løsning får budskabet om BørneKultur Ugens 25 år til at skinne klart og tydeligt igennem. Vindertegningen er fyldt med skraveringer og mønstre i farvefladen, som skaber noget dybde i farverne.

Dommerne snakkede om at gå alternativt til værks i år og sætte flere forskellige forslag sammen til en planche, når det nu var 25 års jubilæum, fortæller BørneKultur Ugens koordinator Jan Værum. Dommerne valgte i stedet at bryde rammerne ved ikke at lave en ramme om tegningen i år, men lade den fylde hele plakaten og årets plakat dermed skiller sig markant ud fra tidligere år. Hele plakatrækken fra alle årene kan ses i kælderen på Randers Bibliotek.

Dommerne var enige om, at det virkede som om alle har været bevidste om, hvad der skal til for at være en plakat i byens rum og der var masser af hurrastemning hos de tre dommere over de mange kreative tanker hos børnene. Det var en dejlig start på sommerferien.

Da sommerferien var slut blev vinderen afsløret på Randers Bibliotek og vinderen er Leonora Lautrup Krammer på 10 år, som går i fjerde klasse på Kristrup Skole.

Leonora fortæller, at pengene hun er vundet i konkurrencen enten skal være til hende selv eller bruges til noget hyggeligt med klassen.

Leonara fortæller endvidere at ”ideen til min tegning kom bare ind i min hjerne. Jeg har brugt oliekridt, da vi lavede det i billedkunst. Først lavede jeg glassene med dejlig kold saftevand og så hænderne. Det er første gang, at jeg tegnede hænder, som faktisk godt kan være svært. Tanken med stregerne var regnbuer for, når jeg tænker på ordet hurra, tænker jeg glæde og regnbuer og mange farver.”

I sin fritid tegner Leonora meget og hun vil helst sidde alene og gøre det, så hun bedre kan koncentrere sig. Derudover danser hun freestyle i sin fritid hos Ahm Dance Studio og det synes hun er rigtig sjovt.

Noget andet der er sjovt, fortæller BørneKultur Ugens koordinater Jan Værum er, at Ahm Dance Studio skal underholde til åbningen af BørneKultur Ugen på Værket lørdag den 15.oktober klokken 13.00. Udover de dygtige lokale dansere kan man også få sig et grin sammen med Comedyklubben Junior, som byder på udfordringer, forbløffelse og standup for børn med komiker Valdemar Pustelnik som vært. En af Danmarks bedste freestylerappere Frederik “Klaskefar” Wium får selskab af tryllekunstner og tankelæser Anders Lilleøre og improkomiker Sisse Gram de Fries. Der er gratis adgang, så sæt allerede nu kryds i familiekalenderen.

BørneKultur Ugen glæder sig til at sende den smukke plakat og de spændende programmer ud til alle børn i Randers Kommune i uge 40.

 Alle de indsendte tegninger kan ses på Børnebiblioteket i august, hvor Leonoras vindertegning også er udstillet. I kælderen i Kulturhuset kan man se de 24 flotte plakater fra de 24 år BørneKultur Ugen har været afholdt. 24 fantastiske plakater med hvert sit tema og med hver sin historie fra BørneKultur Ugen i Randers, som Kulturelt Samvirke nu har været arrangør af i 25 år – og HURRA for det.

Kommentarer