Randers By

Hundeejere får grøn aktivplads i midtbyen

Vita Hougaard og rottweileren Nanny på plænen ved Mediehuset, som Randers Hundeforening i samarbejde med Randers Kommune vil indhegne, så borgere i Randers kan være aktive med deres hunde uden snor.

Randers Hundeforening er i samarbejde med Miljø- og teknikforvaltningen ved at skabe en hundelegeplads i Randers Centrum. Stedet er plænen ved Mediehuset i Toldbodgade, et grønt område, der ejes af Randers Kommune, men holdes af ejendomsselskabet bag Mediehuset.

Her vil Randers Hundeforening lave et hegn på 40 x 50 meter, hvor borgere i Randers kan være aktive med deres hunde uden snor.

Vita Hougaard og hundeforeningen er ved at søge fonde og sponsorer til hegnet, og indtil nu har to lokale dyrehospitaler givet tilsagn om bakke op om projektet. Selv om der er et stykke i mål endnu, regner Vita Hougaard med, at indhegningen vil kunne stå færdig til sommer.

omraade-fra-luften
Det indhegnede område vil blive på 40 × 50 meter, og her vil hundeejere i fremtiden kunne mødes til fri hundeleg, uden snor.

Landskabsarkitekt ved Randers Kommune Martin Tranholm Frøst fortæller, at Randers Hundeforening sidste år henvendte sig til Miljø og Teknik med det ønske, at hundeejere kunne få et sted i Randers C, hvor de kunne mødes og lege med deres hunde.

– Vi var positive over for sammen at lave dette projekt, hvor der udover at være en stor social gevinst også er et pædagogisk potentiale i, at hundeejere lærer hinanden, hvordan man har hund i det offentlige rum, udtaler Martin Frøst.

Han tilføjer, at Gaia museet og Mediehuset har været med i processen, så hegnet vil blive optimalt tilpasset til omgivelserne.

Du kan finde Randers Hundeforening på Facebook her.

Kommentarer