Randers By

Hug til folketingspolitikere fra byrødder

Se billedserie Foto: Jan Szwed.

60 personer mødte op da Randers kommunes første vælgermøde blev afholdt i Arena Randers mandag aften.

Debatten blev styret af journalist Malene Petersen, der har arbejdet som journalist og redaktør på Radioavisen og ligeledes som chef på TV2 Østjylland.

”Skandaløst dårlige” og ”uhyre ringe”

Der blev ikke sparret på det danske sprogs kraftige gloser, da flere kommunalpolitikere i Randers skulle beskrive de randrusianske folketingsmedlemmers evner til at skaffe statslige penge til infrastrukturprojekter på hjemmebane.

Ordene faldt ved mandagens vælgermøde i Arena Randers, hvor kandidater fra ni partier og lister mødtes foran et publikum på godt 50 personer.

Da talen faldt på projektet med Klimabroen over Randers Fjord var det Radikale byrådsmedlem Mogens Nyholm skarp i spyttet:

”Vores folketingspolitikere har været skandaløst dårlige til at få støtte til bro-projekter. Aalborg får statslig hjælp til deres forbindelsen over fjorden, fordi Mette Frederiksen er fra Aalborg. Nytteværdien for samfundet er opgjort til en score på otte. Den vej Nicolai Wammen har sikret penge fra staten til i Århus, bliver opgjort til fire. Vores projekt scorer over 20, men vi får ingen hjælp. Det er skandaløst.”

Mogens Nyholm blevet suppleret af Nick Zimmermann fra Dansk Folkeparti, der spredte kritikken til en bredere gruppe end blot de tre siddende folketingsmedlemmer fra Randers.

”Det er vores folketingspolitikere gennem de seneste 30 år, som har været uhyre ringe til at få noget med hjem til Randers. Det skal de gøre bedre,” lød det fra Nick Zimmermann.

Indtil det sker, er der dog stadig flertal i byrådet for at kommunen skal spare op til Klimabroen, mens en østbro kan blive relevant på et senere tidspunkt.

Velfærden fyldte

Mens diskussionen om den ene eller den anden bro, samt betalingen for dem, fik kandidaterne til at tage kraftige gloser i brug, så fyldte mødets indledende emne, nemlig handikap-området også meget i debatten.

Her tegnede sig et billede af de politiske modsætninger, som gik igen i diskussionerne omkring ældre, børn og unge. Nemlig på den ene side de partier, som har stemt for årets budgetaftale, og derfor mener, at de har taget ansvar for at balancere økonomien med de mange ønsker på de forskellig områder. På den anden side stod Velfærdslisten og Beboerlisten, som ønskede flere resurser tilført kernevelfærden. De to lister mente, at der med fordel kunne spares på såkaldte prestige-projekter, som eksempelvis Arena Randers, til at finansiere yderligere velfærd.

Vælgermødet var arrangeret energiselskabet Eurowind Energy, der står bag opførslen af Vindpark Overgaard nær Havndal.

Kommentarer