Randers By

HP Lange Big Gumbo åbner for Live Music hos Tante Olga

Hos Tante Olga var der stor jubel ved Statsministerens udmelding, at alle restriktioner fjernes fra tirsdag den 1. februar. Nu kan der igen spilles Live Music i Tante Olgas lokaler, som før Corona kom til Randers.

HP Lange Big Gumbo er første band på Tante Olgas scene efter den lange musikalske tørke.

Det er fantastisk svampet, sumpet, hjemmestrikket og velspillet musik med rødderne solidt plantet i den amerikanske musiktradition.

Mississippi og Deltaet kalder, selvom musikerne alle bor og lever i Djursland og Omegn, hvilket man kan komme helt i tvivl om.

HP Lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år, som solist og i utallige sammenhænge.

Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – tre har taget prisen.

Det sidste album ”I feel fine” fra 2019 har modtaget en DMA og HP Lange Big Gumbo var desuden nomineret til Blues live prisen.

Gumbo er navnet på en fantastisk gryderet fra de amerikanske sydstater, hvor man udover nogle faste ingredienser tilføjer det man har lyst til og det man synes passer.

Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo – umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpasse mængder.

De sidste par år har HP Lange og hans musikere brugt al energien og kræfterne på projektet HP Lange Big Gumbo, som er umiskendeligt blues, men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpassede mængder.

Det sker i en søgen efter at gøre musikken til et personligt udtryk, der både rummer den traditionelle blues, som bandets medlemmer altid har spillet i utallige sammenhænge, samt noget af den amerikanske folkemusik, der er påvirket af den europæiske folkemusik.

Og, det lykkes rigtig godt – musikken og stemningen er fantastisk.

Anmeldelserne lyder

”52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren” -Thomas Treo, Ekstrabladet.

“Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format” – J. Wandam, Blues New.

Så tag med til svedige roots og akustisk blues fra øverste hylde fredag 11. februar, kl. 20.00!

Kommentarer