Randers By

Hjemmeværnskompagni Hvidsten afholder nytårsgudstjeneste i Randers

Fra nytårsgudstjenesten i 2020. Fremsendte fotos

Lørdag den 14. januar klokken 14.00 afholder Hjemmeværnskompagni Hvidsten sin traditionsrige nytårsgudstjeneste i Sct. Mortens Kirke i Randers, og alle er velkomne til at deltage.

Prædikant vil være sognepræst og tidligere feltpræst Søren Dam Kjeldsen, Øster Bjerregrav og Ålum Sogne.

Gudstjenesten forventes at vare 45 minutter, og undervejs vil der være musikalske indslag fra Hjemmeværnets Musikkorps Århus.

Hjemmeværnets lokale enheder vil være præsenteret med fanekommandoer, ligesom der deltager fanekommandoer fra soldaterforeninger, veteranforeninger og andre forsvarsinteresserede organisationer i Randersområdet.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i gudstjenesten, der begynder klokken 14.00.

Tilbage efter to års coronapause

Hjemmeværnskompagni HVIDSTEN, der afholder nytårsgudstjenesten, er hjemmehørende på Hjemmeværnscenter RANDERS KASERNE.

Efter to års COVID-19 pause er det i år 15. gang i nyere tid at Hjemmeværnet afholder Nytårsgudstjeneste i Sct. Mortens Kirke.

– Hjemmeværnets Nytårsgudstjeneste i Randers er en tradition, som Hjemmeværnskompagni HVIDSTEN har taget med sig fra Hærhjemmeværnsdistrikt ØSTJYLLAND og tidligere fra Hærhjemmeværnsdistrikt DJURSLAND. Nytårsgudstjenesten har til formål at fejre nytåret og at samle hjemmeværnssoldater og øvrige forsvarsinteresserede i Randersområdet til en uformel parole og opstart på det nye år, fortæller kompagnichef, kaptajn Finn Bødtker og tilføjer:

– Det er derfor en fornøjelse hvert år også at se de deltagende faner fra soldater- og veteranforeningerne og de mange deltagere i nytårsgudstjenesten.

 

Kommentarer