Randers By

Hjælp med at holde Randers ren

Frivillige der vil hjælpe til med at holde Randers ren den 2. april

Søndag den 2. april drager frivillige fra affaldsgruppen ”Hold Randers Ren” ud for at indsamle henkastede dåser, cigaretskod og papir, der ligger og flyder på gader og fortove. De deltager i Danmarks Naturfredningsforening’s landsdækkende affaldsindsamling, og de vil gerne have følgeskab af mange flere borgere, der også ønsker at bo i en ren kommune uden affald.

– Vi håber, at der dukker mange borgere op, der vil være med til at gøre en forskel søndag den 2. april, siger Jacob Jørgensen, der er initiativtager til affaldsgruppen ”Hold Randes Ren.”

Han og mange andre frivillige har i flere år samlet henkastet affald i deres fritid – Vi har fået flere aktive medlemmer i “Hold Randers Ren”, fordi mange borgere er blevet trætte af at se på alt det affald, der ligger og flyder på gaderne. Selv om Kommunen laver et stort stykke arbejde for at holde gaderne fri for affald, er det ikke nok. Alle vi andre, der bor i Randers, og som gerne vil leve i en ren og pæn kommune, må også mobilisere nogle kræfter og gøre en indsats. Derfor håber jeg at se rigtig mange den 2. april, siger Jacob Jørgensen

Indsamling skal ændre adfærd

Den årlige affaldsindsamling den 2. april er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Formanden for foreningens Randers afdeling, Christian Halgreen, er også på gaden den 2. april bevæbnet med plasticposer og snappere til at samle affald med – Der var stor opbakning til indsamlingen sidste år, og jeg håber, at den succes vil gentage sig i år, siger Christian Halgreen.

Han har især noteret sig, at der ligger meget henkastet affald i grøftekanterne – Bilisterne vil gerne køre i en ren bil, og derfor smider de dåser, papir og papkrus ud af bilruderne Vores indsamling den 2. april sætter fokus på, at vi alle skal tage et ansvar for vores eget affald. Enten ved at tage affaldet med hjem eller smide det i nærmeste skraldespand, forklarer Christian Halgreen.

Randers Kommune bakker op om indsamlingen

Randers Kommune støtter affaldsindsamlingen den 2. april ved at samle det affald ind, som indsamlerne stiller i plasticposer rundt omkring i kommunen. Desuden vil alle genbrugspladser være åbne.

– Randers Kommune søsatte i 2016 et nyt affaldsprojekt ”Jeg gør det- Ren Randers,” der via kampagner og nye affaldstiltag skal motivere flere borgere til at ramme skraldespanden i det offentlige rum. Derfor støtter kommunen naturligvis også affaldsindsamlingen, hvor alle kan være med til at gøre en forskel og gøre Randers Kommune klar til foråret, siger Frank Nørgaard, der er formand for Miljø- og teknikvalget i Randers Kommune.  Han støtter indsamlingen på dagen ved at samle affald i grøftekanterne på vejstrækningerne i nærheden af sit hjem.

Fakta

Søndag den 2. april afholder Danmarks Naturfredningsforening en årlig affaldsindsamling i naturen og i bynære områder

Har du lyst til at deltage i indsamlingen den 2. april eller arrangere en indsamling i dit nærområde kan du tilmelde dig på Danmarks Naturfredningsforening’s hjemmeside www. affaldsindsamlingen.dk.

Vil du samle affald sammen med frivillige fra Facebook-gruppen ”Hold Randers Ren,” søndag den 2. april, skal du møde op foran Randers Regnskov klokken 10.

Du kan komme af med dit affald på alle genbrugspladser i Randers Kommune, hvor alle genbrugspladser er åbne i tidsrummet fra klokken 10-16.

Kommentarer