Gjerlev

Hellere flag end bulldozere i Gjerlev

Foto: Martin Müller-Gjesing og Camilla Trampedach Schultz.

Den ophedede debat om lukning af Gjerlev-Enslev Skole er slut. Nu har borgerne fået deres aktivitetshus, og alle er enige om at kigge fremad.

To af de toneangivende talspersoner for skolen var den lokale brugsuddeler i Dagli’ Brugsen Martin Müller-Gjesing, samt Camilla Trampedach Schultz.

De var begge med til indvielsen af aktivitetshuset, og Randers Netavis spurgte, om ikke aktivitetshuset kan være med til at skabe lige så meget liv i lokalsamfundet, som en skole kan.

Det mener de stadig ikke. Men når beslutningen om lukning af skolen ikke kan gøres om, er de begge tilfredse med aktivitetshuset.

– Jeg ser hellere flag end bulldozere her, erklærer Camilla Trampedach Shultz, og henviser til den beslutning som et flertal i det tidligere byråd traf, at skolen skulle rives ned.

– Når det ikke kan være anderledes, så er det en god idé med et aktivitetshus. Det kan vi kun takke de mange frivillige for, og ikke mindst Lokalrådet, siger Camilla Trampedach Schultz.

– Med skolen fjernede man noget bærende og noget fællesskab i vores lokalsamfund, mener Martin Müller-Gjesing.

– Med det ny aktivitetshus laver vi lokal historie, fordi det dokumenterer, at vi har så meget til fælles. Vi skal derfor skabe solstrålehistorier, understreger Martin Müller-Gjesing.

Martin Müller-Gjesing vurderer, at Dagli’ Brugsen i Gjerlev har mistet omsætning på 2 mio. kroner som følge af skolelukningen.

Camilla Trampedach Schultz erkender, at hun ikke længere kommer i brugsen i det omfang hun plejer. Når hun hentede børn i skolen, så smuttede hun lige ind for at handle i den lokale brugs. Det gør hun ikke mere. Lige som mange andre handler de nu ind i Randers by, når de alligevel er i byen i forbindelse med deres job.

Martin Müller-Gjesing opfordrer derfor til, at både politikere og borgere skal være varsomme med at nedlægge skoler og andre institutioner i de små lokalsamfund.

– Man erkender først, at man savner institutionerne og forretningerne når de er lukket, konstaterer han.

Mens flagene blafrede flot i vinden, så forblev støjen fra bulldozerne væk.

Kommentarer