Nørbæk

Har du svært ved at læse og skrive ? Tag på Nørbæk Efterskole

Hvis du har lyst at få styr på læsningen og stavningen – og samtidig få et år fyldt med oplevelser, udfordringer, kammeratskab, smil og latter – så er Nørbæk måske noget for dig.

I anledning af Efterskolernes Dag, der er lige om hjørnet, bringer Randers Netavis dette skriv fra Nørbæk Efterskole, der holder åbent hus søndag den 25. september 2016 mellem klokken 13:00 og klokken 17:00.

Nørbæk Efterskole optager hvert år 90 elever, som har svært ved at læse og skrive. Bortset fra det er vores elever ligesom alle andre teenagere. Så hvis du har lyst at få styr på læsningen og stavningen – og samtidig få et år fyldt med oplevelser, udfordringer, kammeratskab, smil og latter – så er Nørbæk noget for dig.

I løbet af et år på Nørbæk Efterskole skal du opleve en masse. Vi starter året med et introforløb, som har til formål at du skal lande godt og sikkert på efterskolen sammen med de andre elever. Du skal lære at navigere i en hverdag, der indeholder forskellige aktiviteter, oplysninger og projekter. Derudover skal du selvfølgelig også skal have tid til at nyde det sociale liv på skolen.

Her er også god tid til at hygge, spille, snakke og skabe gode relationer til både de andre elever og til lærerne. Undervisningen kommer herefter hurtigt i gang, og du skal løbende holde tungen lige i munden – for vi har fart på, og du får mange nye indtryk.

Fuld drøn på fra september til januar.

I september inviteres alle forældre indenfor til en dag på efterskolen til årets forældredag, hvor eleverne viser hvad det vil sige at være at gå på Nørbæk. I november er 8.-9.klasserne i praktik. 10.klasserne er i brobygning og skriver efterfølgende OSO-opgave. I starten af december begynder vi så småt at øve os på årets gymnastikopvisning – vores indslag til forårsstævnet i Purhus Hallen. I hele december måned forvandler hele efterskolen sig til et stort julehyggeland. Vi pynter, holder julenissekonkurrencer, synger julesange, hører kalenderhistorie og hygger med det årlige julebanko, hvor der altid er masser af sjove og gode gaver. Den sidste dag inden jul har vi traditionel julefrokost og ønsker derefter hinanden god jul og godt nytår i hallen, hvor både forældre og søskende inviteres til juleafslutning.

Der fortsætter til efterskoleafslutningen i juni.

I januar tager vi på skitur. I sneen skal vi prøve at stå på alpinski. Alle elever får hver dag undervisning af lærerne på pisterne. I februar afholder vi skriftlige terminsprøver, hvor alle som skal gå til prøve til sommer skal stifte bekendtskab med rammerne omkring det at gå til skriftlig prøve. I april sætter vi årets teaterstykke op, hvor alle elever er med til at skabe et fælles stykke som vises for de lokale skoler og afslutningsvist for forældre. I maj måned ligger de skriftlige prøver og aflevering af synopser. I det meste af juni måned er der mundtlige prøver. I juni afslutter vi året med en slutuge, hvor vi igennem hyggelige aktiviteter får sagt tak for et uforglemmeligt år sammen.

Kommentarer