Randers By

Håndboldpiger fra Randers HK er årets sportsnavn

Foruden Årets Sportsnavn blev der givet en række priser til lokale sportsudøvere for individuelle præstationer og oprykninger i sportsåret 2016. Foto: Randers Kommune.

Randers uddelte lørdag aften hæder og priser til det lokale idrætsliv. Den største pris af dem alle gik til Randers HK for i 2016 at sikre sig pokalguld for første gang i klubbens historie. Ved Sportsfest 2016 i Arena Randers blev der derover givet priser til unge sportstalenter og gode lokale initiativer inden for idrættens verden.  

Forud for søndagens kamp i Arena Randers mellem Randers HK og franske Nantes i EHF Cuppen fik de lokale håndbold-darlings en god grund til at ranke skulderne og spænde selvtillidstrøjen en ekstra gang.

Holdet modtog nemlig den helt store pris ved Sportsfest 2016 lørdag aften. Randers HK kan dermed kalde sig Årets Sportsnavn for anden gang siden første gang i 2012. Prisen blev tildelt på baggrund af, at Randers HK mellem jul og nytår for første gang i klubbens historie sikrede sig pokalguld med en sejr på 27-21 over FC Midtjylland Håndbold.

Prisen blev overrakt af Jens Brix fra Sparkasse Kronjylland og sportsredaktør Lars Abildgaard fra Randers Amtsavis. Årets Sportsnavn i Randers gives til den atlet eller hold, der leverede den største præstation i 2016. Prisen har været på banen siden 1958, og ledsages af en check på 20.000 kroner.

— Det er altid dejligt at få hæder for et godt resultat, som man har lavet. Det gør, at man får endnu mere lyst til at vise, hvad hele holdet kan, når vi spiller rigtig sammen, som vi gjorde i pokalfinalen, sagde Camilla Dalby på hele holdets vegne efter prisoverrækkelsen.

Årets unge talent

Foruden Årets Sportsnavn blev der givet en række priser til lokale sportsudøvere for individuelle præstationer og oprykninger i sportsåret 2016. En af de unge talenter som blev hyldet er 15 årige Oliver Møller Jensen fra Randers Karate Skole, der sidste år blev juniorverdensmester i Ashihara karate.

Derudover kan Oliver bryste sig med et nordisk mesterskab for juniorer, en sølvmedalje ved det uofficiel EM – samt en verdensmesterskabstitel i knockdown karate.

—  Det betyder virkelig meget at få en sådan pris, når man beskæftiger sig med en sport som ellers ikke normalt får den store opmærksomhed. Det giver helt sikkert et godt boost til min træning forud for det kommende EM, lyder det fra Oliver Møller Jensen, der sammen med Talentprisen fik en check på 5.000 kroner. Pengene skal nu bruges til en opsparing, så Oliver kan tage på træningstur til Japan.

Pris til eliteidrætsskole

Randers er som Team Danmark Kommune en af landets førende sportskommuner med gode muligheder for talentudvikling. Eliterådets pris gik derfor også velfortjent til Randers Elitesportscollege. Det lokale eliteråd hædre hvert år en person, en forening, et hold eller et initiativ, der har vist en afgørende forskel når det handler om sportsligt talent.

På Elitesportscollege kan de unge kombinerer seriøs skolegang med at dyrke deres favoritsport på højeste niveau. Træningen – fysisk, psykisk og mentalt – finder sted i de fornemste rammer.

Nemlig i samarbejde med kommunens eliteklubber. Masser af randrusianske sportsfolk er kommet flot videre i deres sports-karriere – og liv i øvrigt – takket være Randers Elitesportcollege. Det er vigtigt at understrege, at de unge idrætstalenter også udvikler sig skolefagligt, personligt og socialt. Dagligdagen – med lektier, sport og fritid – skal gå op i den højeste enhed, hed det i begrundelsen. Eliterådets pris er på 10.000 kroner, og er sponsoreret af BDO og Randers Havn.

Frivillige og breddeidrætten fik hæder

Også de mange frivillige, som hver dag gør det muligt for talenterne såvel som for motionisterne at træne, fik hæder ved lørdagens randrusianske sportsfest. En af de lokale klubber, der var blandt de helt store vindere var i den forbindelse var Purhus IF. Først snuppede klubben initiativprisen og få minutter senere sikrede de sig klubpokalen.

Det var blandet andet for at have skabt nogle af de bedste idrætsfaciliteter i Randers kommune. Ude i den store danske sportsverden har Purhus IF også gjort sig positivt bemærket, da de vandt DM i foreningsudvikling blandt 24 foreninger fra hele landet. Klubben er også blevet mere synlige i lokalsamfundet og samarbejder med både den lokale skole og sundhedscenter.

Randers Kommunes Sportsfest er et samarbejde mellem Randers Talent og Elite, Eliterådet, Idrættens paraplyorganisation i Randers – SIKR, Folkeoplysningsudvalget i Randers og Randers Amtsavis.

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her 

Kommentarer