Gassum

Guldmedalje til Tagdækker fra Randers

Simon Lund fra Olsens Tagdækning i aktion ved konkurencen DM i Skills 2017

Danmarks bedste tagdækkerlærling er 27-årige Simon Lund. Han har lørdag vundet DM i Skills inden for sit fag og blev hyldet ved en storslået afslutning til DM i Skills i Aalborg. 

Se video nederst i artiklen

Simon Lund er bosat i Randers, tagdækkerlærling hos Olsens Tagdækning i Gassum og tager sin uddannelse på Learnmark Horsens. Han er udlært tagdækker i marts 2018.

Superfed oplevelse

Efter præmieoverrækkelsen viste en stolt og lettet Simon Lund sine to vinderopgaver frem til de mange besøgende.

– Det er dejligt – skønt! Det har været en superfed oplevelse at være med til DM i Skills, hvor der har været mange, der har haft fokus på vores fag, og det vi laver,” fortæller Simon Lund.

Færdig i god tid

På 21 timer har han skullet lave tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag.

Simon Lund blev bakket op af sin søn Marcus. Her begge foran det færdige resultat.
Simon Lund blev bakket op af sin søn Marcus. Her begge foran det færdige resultat.

– Jeg blev næsten færdig med min opgave fredag, så i dag har jeg haft god tid til at finpudse det sidste og virkelig få detaljerne på plads. Jeg har holdt min tidsplan, hvor jeg havde regnet med 15 timer til skråtaget og 4 timer til det flade tag,” siger danmarksmesteren.

Inden han kan køre hjem fra Aalborg, skal han skille sine konkurrenceopgaver ad og på spørgsmålet om, hvordan han senere på dagen skal fejre DM-titlen, svarer han:

– Det har været lange dage og hårdt arbejde, så nu glæder jeg mig bare til at komme hjem og slappe af!”

Skarp konkurrence med holdkammerat

Simon Lund går på hold med Lasse Meisner, som er tagdækkerlærling hos BM Tagdækning i Hadsten. De har været konkurrenter under DM, og det var marginaler, der adskilte de to tagdækkerlærlinge.

Kære læser: Vil du ha’ flere levende lokalnyheder fra Randers og omegn, så giv vores facebook side et “synes om”. (PS: Det virker ikke, hvis du “kun” synes godt om artiklen). Følg dette link!

Kommentarer