Debat og politik

Gratis psykologhjælp til 20-25-årige

Louise Malling, psykolog i Randers Sundhedscenter

Stress, angst, depression, forventningspres og ensomhed. Antallet af unge mennesker med mentale udfordringer er stigende, og derfor tilbyder Randers Sundhedscenter nu gratis psykologsamtaler til unge mellem 20 og 25 år.

Den nyeste nationale sundhedsprofil, der udkom i marts 2018, viste en generel stigning af mental mistrivsel blandt danskerne – og værst ser det ud for landets unge mennesker. Det har Randers Kommune taget konsekvensen af og tilbyder nu op til fem gratis psykologsamtaler for unge mellem 20 og 25, der ikke får anden hjælp.

Det er psykolog Louise Malling, der skal stå for samtalerne.
– Jeg kan blandt andet hjælpe unge, der har svært ved at overskue hverdagen – for eksempel hvis perfektionisme, ligegyldighed eller ubeslutsomhed har overtaget. Man kan også komme med helt konkrete problemer som forældres skilsmisse eller et hårdt brud med en kæreste – fortæller Louise Malling.
Tilbuddet er et 2-årigt projekt, som bliver evalueret i løbet af 2020 og 2021.

Mål om mere trivsel
Et af formålene med at tilbyde gratis psykologsamtaler er, at hjælpen forhåbentlig kan forhindre en mental udfordring i at eskalere og skabe en forringet livssituation for de unge.
– Hvis man har depressive symptomer eller begyndende angst, så kan en tidlig indsats have den effekt, at det ikke ender med at gå ud over evnen til at fungere i hverdagen, uddannelsen eller arbejdet. Nogle gange handler det om at lære, hvordan vi kan få vores tanker og følelser til at arbejde sammen med os i stedet for at hæmme os – siger Louise Malling.

Hvis man er interesseret i at få en tid eller har spørgsmål om tilbuddet, kan man ringe på tlf. nr. 20 51 20 12 mandag og torsdag kl. 13-15 eller tirsdag, onsdag og fredag kl. 9-11.

Louise Malling kommer fra en stilling som psykolog i Vesthimmerlands Kommune. Hun er 30 år og bor med sin mand og deres to børn i Romalt ved Randers.

Kommentarer