Asferg

Den gode opbakning forsætter til Asferg BabyKlubs arrangementer

Fra den første event med "Mor-Træning"

I 2019 har Asferg Skole og Purhus Idrætsforening startet et nyt projekt sammen. Denne gang er der fokus på babyer og småbørnsfamilier, i et forsøg på at tiltrække flere til lokalområdet. Projektet kaldes ”Asferg BabyKlub” og består af cirka 10 events fordelt imellem de to arrangører i løbet af 2019.

Ridende på januar bølgen startede projektet op med ”Mor-Træning” i starten af februar. Spejlsalen var fyldt i Træningshuset i Asferg idet snakken gik på bækkenbundstræning, delte mavemuskler og det at finde tilbage til en normal kropsholdning efter en fødsel.

I marts måned var fokusset lagt på baby frem for mor. Der var ”Stimulastik” på programmet, bestående af motoriktræning, sanglege, og babygymnastik. Alle sanser blev aktiveret og babyerne fik både lavet kolbøtter og vende/rulleteknik.

Der var god opbakning til begge events, og det var klar for foreningen at netop denne målgruppe efterspørger aktiviteter at tage til om formiddagen i rolige miljøer. Fælles for aktiviteterne var, at mor og baby fri kunne gå fra og til, hvis der skulle ammes, pusles eller soves. Disse erfaringer har foreningen allerede tage til sig, hvor der arbejdes på at kunne tilbyde ugentlige aktiviteter for målgruppen i formiddagstimerne.

De kommende events
Purhus Idrætsforening og Asferg Skole planlægger løbende flere events. Den næste event er d. 14. maj kl. 9.30 på Asferg Skole, hvor der skal være fokus på førstehjælp. Her vil bl.a. blive snakket om sikkerhed i hjemmet og øvet hjerte lunge redning på babydukker. Der er allerede mange tilmeldt af det begrænset antal pladser, hvilket glæde skoleleder Stine Thorhauge meget.

Også til årets event med familievejleder Lola Jensen, fra TV2 Go´ Morgen Danmark, er der allerede mange tilmeldt. Foredraget finder sted i Træningshuset i Asferg d. 1. oktober kl. 19.00. Med dette foredrag håber både Asferg Skole og Purhus Idrætsforening på at kunne samle rigtig mange fra lokalområdet til en stor familiefest, hvor Lola vil med humor guide os til hvordan vi får hverdagens rutiner til at gå.

Følg gerne med på vores Facebookside: www.facebook.com/Asferg-Baby-Klub
Alle tilmeldinger sendes til: AsfergBabyklub@gmail.com

Indlægget er skrevet af: Nikoline Elling

 

Kommentarer