Gassum

Glæde i Gassum – nu får byen sin købmandsbutik

For omtrent to år siden kunne Claus Fisker træde op på mælkekassen og byde Asfergborgere velkommen til deres nye købmandsbutik. I starten af februar kan han gøre det samme i Gassum. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Kort for jul meddelte styregruppen bag en ny købmandsbutik i Gassum, at man havde en tidlig julegave til Gassumborgerne: De sidste udfordringer var løst og finansieringen fundet, så en gang i starten af februar 2020 åbner Min Købmand i den tidligere brugsbygning.

Allerede da det i slutningen af 2018 stod klart, at fremtiden så skidt ud for Lokalbrugsen begyndte en gruppe lokale borgere at undersøge alternative muligheder for en dagligvarebutik i byen.

Efter brugsens lukning den 31. maj i år holdt man et borgermøde, hvor initiativtagerne fik lokal opbakning til at arbejde videre med projektet, og der blev nedsat en styregruppe.

Gennem dialog med Dagrofa fik man skitseret et koncept, der kunne egne sig til byens størrelse, og hurtigt begyndte man faktisk også at få henvendelser fra flere, som var interesserede i at drive købmandsforretning i Gassum.

Samtidig blev der etableret en støtteforening, og man begyndte at samle penge ind til startkapital.

Efter et intenst arbejde henover sommeren og efteråret – dels med at skaffe kapital, komme ud af aftalen med Coop og få butikken standeret med mere, blev det kort før jul klart, at Gassum snart kan slå dørene op til byens nye købmandsbutik.

– Jeg blev faktisk helt rørt, det var sådan en forløsning endelig at kunne give den dejlige besked, fortæller Dot Juel Dahlerup, som er med i styregruppen og  sidder i støtteforeningens bestyrelse.

Lokalkendt købmand

Den nye købmand er Claus Fisker, der for knapt to år siden blev købmand i Asferg. Nu bliver han indehaver af forretning nummer to, men det er ikke noget, der giver søvnløse nætter – tvært imod.

– Jeg havde tanken fra starten, da brugsen i Gassum lukkede, og jeg listede alle fordele og ulemper ved at køre butik nummer to, og der var klart flest fordele, siger han til Randers Netavis og uddyber:

– Der er fordele både med varer, som kan deles mellem de to butikker. Personalemæssigt får vi mulighed for mere fleksibilitet, vi kan køre nogle bedre tilbud i begge butikker.

– Desuden undgår jeg en konkurrent, som jeg skal ligge og kriges med og får i stedet to butikker, der arbejder sammen om at være gode butikker, påpeger Claus Fisker.

Ny førstedame

Til at styre butikken i Gassum har han ansat Hanne Ravn, som han tidligere har arbejdet sammen med i Løgstør.

Hanne Ravn kommer fra Hammershøj og skal ikke forveksles med Hanne Ravn, som havde købmandsbutikken i Asferg før Claus Fisker.

– Jeg skal jo fordele min tid mellem de to butikker, og derfor er det vigtigt, at jeg har en person, jeg kender godt, og som jeg ved, kan sit kram. Sådan er det også med Pernille i Asferg, og sådan bliver det med Hanne i Gassum, siger Claus Fisker.

Hanne er ansat pr. 1. januar. Den første uge skal hun dog lige i en uges praktik hos Pernille i Asferg. Men så er de også klar til at begynde at fylde varer i butikken i Gassum.

Lokale borgere har nemlig hen over sommer og efteråret knoklet med at rydde op rengøre, male med mere, så butikken stod klar, så snart de sidste brikker faldt på plads.

Det er de nu, så engang i starten af februar er man klar til at slå dørene op med et ordentlig brag.

– Vi tør ikke helt sige første februar, da vi stadig mangler at få noget IT til at spille, og vi vil ikke åbne, før vi ved, at  alt virker, som det det skal, siger Claus Fisker, som glæder sig til at åbne sin butik nummer to i lokalområdet.

Kommentarer