Kultur og events

Glade skuespiller elever hos Randers teater

Se billedserie Foto: Jan Szwed.

Lørdag eftermiddag var Randers Netavis på besøg hos Randers Teater for at høre og se skuespillerne lægge den sidste hånd på college forestillingen ‘Med selvtillid så tynd som pergament’. 

Der var travlt med at gøre scenen klar, hvor der indgår en masse hvide fugle, som skulle foldes, flettes og hænges op.

Mens alle gav et nap med på scenen, var der dog også tid til at tale med tre af de medvirkende i teaterstykket.

Maria Erikstrup Andersen fra Randers er med i første sæson og hun har altid gerne ville spille teater og helt fra barnsben har hun været med i børneforestillinger fra Kastalia – Randers børneteater.

På Statsskolen var hun med i en opsætning af Aladdin og nu vil hun gerne fortsætte på grundforløbet på teaterskolen, for at få mere teori og kendskab til skuespillerfaget.

– Man møder mange nye mennesker og der er et godt sammenhold her på grundforløbet, fortæller Maria Erikstrup Andersen.

Også Nicolai Pedersen der kommer fra Ø. Tørslev er med første år på grundforløbet.

Han har altid gerne ville optræde, og det gjorde han også i hele hans skoletid.

Han har nok altid ønsket at blive skuespiller, og nu skulle det være.

Han vil gerne fortsætte hos Randers Teater og han føler sig godt tilpas i gruppen.

Jonas Søborg er tilflytter fra Himmerland og er kommet til Randers på grund af sit arbejde som bioanalytiker.

Han har været inden for teaterverdenen i flere år. I gymnasietiden var det musikteater og sang, hvorefter Jonas har medvirket i flere skuespil, så som Frankenstein hos teatergruppen Fabulas, og hos teatergruppen Bredgade. 

På Randers Teaters Skuespiller Grundforløb har du mulighed for at prøve dit skuespillertalent af i en professionel ramme.

Måske har du aldrig spillet teater før, men har en stærk lyst til at prøve kræfter med at stå på en scene. Måske har du tidligere spillet med i forestillinger eller deltaget i teater undervisning i skolen, på højskole eller andre steder.

På Skuespiller Grundforløbet vil du blive undervist i skuespillerens grundlæggende værktøjer. Der vil blive arbejdet seriøst og ambitiøst, for at hver enkelt elev får prøvet mange sider af skuespillerfagligheden af. Forløbet starter med skuespiller grundtræning med blandt andet karakterarbejde og improvisation.

Efter jul er der opstart på holdets afgangsforestilling, som vil blive produceret i det professionelle teaters ramme. Forestillingen bliver instrueret af holdets lærer og præsenteres i en af teatrets store sale.

Fakta om Skuespiller Grundforløbet

For alle mellem 16 – 30 år.

Skuespiller Grundforløbet kører fra september 2021 til og med slutningen af maj 2022.

Der prøves én gang om ugen. I forårets opløb til premieren på afgangsforestillingen, vil der blive lagt ekstra prøver ind.

Kommentarer