Randers By

Genforeningen, befrielsen og biodiversiteten

Ved dette arrangement vil der være fokus på genforeningen med Sønderjylland og om Danmarks befrielse. Programmet er bygget op omkring danmarkshistorien fra omkring 1340 og vil indeholde sange, der har haft betydning for disse to begivenheder. Børnekoret slutter af med sange omkring biodiversitet i forbindelse med projektet  ”Al Verdens kunst i nordbyen”

Første del af programmet handler om genforeningen.

Her vil Ulrik kæde sangene sammen med fortælling og spille klaver til sangene.

Birgitte vil synge nogle af sangene solo, men programmet vil også indeholde mange fællessange!

Sange som ”Det lyder som et eventyr” – ”Som en rejselysten flåde” – ”Min pige er så lys som rav” m.fl. har haft betydning og kan knyttes sammen med genforeningstiden.

Anden del af programmet omkring befrielsen indlededes med ”En lærke letted” og derefter kommer børnekoret på scenen.

Børnene synger bl.a. ”Hør den lille stær” og ”Jeg ved en lærkerede”, dejlige sange af digteren Harald Bergstedt. Samme mand kom efter befrielsen to år i fængsel, fordi han havde samarbejdet med tyskerne, og hans sange blev forbudt at spille i Danmarks Radio indtil 1963.

Sigurd Barrett har i 2016 lavet ”Man må trække en grænse” og denne del af programmet vil på bedste fællessangsvis afrundes med denne geniale sang.

Sangen handler om genforeningen, men der kan også drages paralleller til de problemstillinger og udfordringer, som vi oplever i dagens Danmark.

Jennumparkens fritidshjem m/børnekor, Bysekretariatet og Randers Bibliotek samarbejder om ”Al Verdens Kunst” i Nordbyen.

Et kunst- og kulturprojekt med baggrund i FN’s Verdensmål, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Børnekoret skal være med til at indvie det første landmark ”Insekthoteller” på Nordre Fælled fredag den 15/10 i forbindelse med førnævnte projekt.

Børnene vil derfor afslutte med sange om insekter m.m., der har betydning for biodiversiteten.

Fritidshjemmet kreative kunstner, Lone Fisker Jensen, har fremtryllet de fineste kostumer, så publikum kommer til at opleve børnene som sommerfugle, bier, mariehøns, snegle og frøer.

Kommentarer