Udbyneder

Gæld lå muligvis til grund for påkørsel i Udbyneder

Det var muligvis gæld for en reservedel til en traktor, der førte til, at en 40-årig mand sidste år i maj måned mistede livet, da han og kammeraten Brian Reimer blev påkørt af en motocrossmotorcykel i landsbyen Udbyneder.

Det kom frem ved mandagens retsmøde i Randers, hvor den 45-årige mand, der også blev påkørt  men overlevede, var i vidneskranken.

Den 45-årig mand, som pådrog sig svære skader ved påkørslen, forklarede i Retten i Randers, at gælden for reservedelen – en hydraulisk topstang – var det eneste udestående, han havde med føreren af motocrosseren, den 25-årige mand, som står tiltalt for drabet på han kammerat, Brian Reimer.

– Det eneste, jeg kan komme frem til, er at det handler om gæld for den topstang, forklarede den 45-årige mand, der pådrog sig åbent benbrud, knuste ribben og en sammenklappet lunge ved påkørslen natten til 27. maj 2015.

Ifølge de tiltaltes forklaring til retsmødet fredag 10. juni blev stemningen truende, da den 45-årige skulle have taget en kæp og truet den 25-årige.

Der opstod angiveligt tumult, som endte ud i, at den 25-årige satte sig på motocrosseren med den 26-årige bagpå, hvorefter de på motorcrosseren påkørte den 40-årige og dernæst den 45-årige.

Den 45-årige kan ifølge TV2 Østjylland og Randers Amtsavis ikke huske detaljerne om, hvad der foregik denne aften, men han afviser at have truet de to mænd med en kæp.

Retssagen genoptages i næste uge tirsdag 21. juni, onsdag 22. juni og torsdag 23. juni. Et nævningeting bestående af seks nævninge og tre juridiske dommere ventes at afsige dom i sagen fredag 24. juni.

Kommentarer