Debat og politik

Fyret i Randers og nu også fortid i Fredericia Kommune

Direktør Michael Maaløe der blev afsat i Randers Kommune efter intern undersøgelse i forvaltningen er nu også fortid i Fredericia Kommune efter kun én måneds ansættelse - Foto: Randers Kommune.

Tidligere direktør for børne- og ungeforvaltningen i Randers Kommune Michael Maaløe, som sidste år blev fyret fra sin stilling efter hård kritik af arbejdsmiljøet i sin egen forvaltning, er nu igen fyret, denne gang fra lignende stilling i Fredericia Kommune.

I februar tiltrådte Maaløe en ny stilling i Fredericia Kommunes forvaltning som direktør for børn, unge og kultur. Men her var tålmodigheden med Michael Maaløe noget kortere end i Randers, idet han i dag er fyret på gråt papir og fratræder med øjeblikkelig virkning.

Det meddeler Fredericia Kommune i en pressemeddelelse, hvor det fremgår at Michael Maaløe blev ansat på kontrakt for knap en måned siden. I aftalen indgår, at parterne er enige om at samarbejdet ophører. Kontraktansættelsen betyder, at der efter sædvane i den slags kontrakter ydes en godtgørelse på 12 måneders løn. Der er desuden et opsigelsesvarsel på 14 dage, hvilket betyder, at Michael Maaløe fratræder 14. april. Michael Maaløe får i alt udbetalt 1,5 millioner kroner.

Begrundelsen for fyringen i Fredericia fremgår ikke i pressemeddelelsen, men fra fyringssagen sidste år i Randers lød det blandt andet:

“Særligt bemærkes det, at direktørens kommunikationsstil kan fremstå hård, at man kan opleve ikke at have mulighed for at præsentere sin faglighed retvisende, indskrænkning af ledelsesrummet, at man kan opleve konsekvens, hvis man ikke er enig med direktøren, og at hensynet til direktøren kan veje tungere end hensynet til opgaveløsningen.”

I rapporten var der flere udsagn om at direktøren har haft sit fokus på politikerne, og i forhold til medarbejdere virket mindre interesseret i den daglige drift og faglighed.

Kommentarer